Waarom doen mijn kippen dit?

Ze zitten met zijn vieren in het legnest ruimte verder genoeg en zitstok aanwezig.Hebben ze het koud of gewoon gezellig zijn jonge kippen nog niet aan de leg.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een legnest moet een donkere plek zijn in het nachthok. Mogelijk is het bij jouw te licht. En kippen houden van gezelligheid en zoeken elkaar steeds weer op. En ja, kippen zijn watjes, een beetje regen, wind, kou en ze zitten in het nachthok, maar ja, wij zitten nu ook liever binnen.

Gezelligheid,en natuurlijk lekker warm,maar desondanks zitten ze toch zomaar ineens op stok.En moederkip laat ze van de ene dag op de andere in de steek,als ze ong 12 weken oud zijn Toegevoegd na 4 minuten: Het is ook beter voor het borstbeen van het kipje dat ze niet te jong op stok zitten.

Toen ik net de kippen had, deden ze precies hetzelfde.Ze gingen met z'n drieën lekker tegen elkaar aan liggen ,deel van het acclimatiseren.Als ze gewend zijn aan hun nieuwe leefomgeving gaan ze waarschijnlijk op stok en beginnen in het voorjaar met eieren leggen.Lekker veel stro in het hok en na ongeveer 3 weken zijn ze helemaal gewend aan hun nieuwe leefomgeving.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100