Ik wil graag gerbils houden op mijn slaapkamer. Kunnen ze daar ook in de winter blijven staan als het kouder wordt? Zo niet? Hoe los je dat op?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja dat kan. Ik heb zelf ook 2 gerbils in een glazen bal van 40 bij 80. Ik merk dat het 's winters kouder word in mijn kamer dus probeer ik veel hooi in de bak te doen, en ook een huisje/bakje waar ze in kunnen. Het hooi slepen ze meestal bij elkaar of in het huisje en dan gaan ze daar op elkaar liggen. In de winter slapen ze wel vaak overdag, omdat ze dan lekker warm bij elkaar liggen met het hooi erbij. Ik hoop dat je hier iets aan hebt!

Je kan je gerbils daar wel houden als het kouder wordt, maar dit is zeker niet aan te raden. Huisdieren op je kamer is niet zo gezond.

Op zich is de koude niet zo'n probleem. Het zijn warmbloedige dieren dus mits voldoende geschikt nestmateriaal beschikbaar zullen ze van de kou geen last hebben. Zorg er wel voor dat je plaats hebt! Voor een koppeltje gerbils heb je een knaagbestendig verblijf nodig van 80 bij 50 cm. Een aquarium leent zich hier goed voor. Of een terrarium. Hoe dan ook geen kooi.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100