Waarom ligt mijn hond steeds op mijn voeten als hij de gelegenheid heeft?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

http://dier-en-natuur.infonu.nl/huisdieren/76549-het-opvoeden-van-een-dove-hond.html Bij een dove hond is het van levensbelang dat het dier je ten volle kan vertrouwen. Als je altijd duidelijk bent in het aangeven, wanneer je weg gaat, met of zonder de hond, is dat van levensbelang. Als je hem aantikt wanneer zijn eten klaarstaat, als je wilt dat hij meeloopt of juist blijft. Wanneer de hond weet dat hij op tijd de juiste informatie krijgt doorgespeeld en niets aan zijn aandacht ontsnapt door goede communicatie met de baas, is er geen reden om tegen je aan te liggen, over je heen te hangen, op je schoot te klimmen of ze voeten te claimen. Dan valt dit gedrag net als bij een gewone hond onder dominantie. Je kunt hem net zo corrigeren als een gewone hond, maar dan met gebaren. Die gebaren moet hij van meet af aan hebben meegekregen. Het belangrijkste is duidelijkheid, maar dan ook altijd. Een vertrouwensband opbouwen die nog sterker moet zijn dan bij een horende hond en gericht op duidelijkheid. Verder kan je gewone gehoorzaamheid eisen. In deze kan de baas de sleutel zijn om tot een goed opgevoede hond te komen. Maar er is meer kennis van hondengedrag voor nodig dan men denkt. Succes.

het lijkt heel lief te zijn maar dat is controle. onze hond doet dat ook zeer regelmatig, ook het tegen je aan geleund staan of je op de voet volgen is controlerend gedrag, (half) op schoot liggen en zitten, aanstoten van armen en handen met bek, aandacht eisen waarbij ook het op de rug gaan liggen als dwangmethode wordt gebruikt. hij hoeft er niets voor te doen maar zodra jij je ook maar beweegt weet hij dat. ik probeer het zoveel mogelijk af te leren want het is een manier om hoger in de roedel te komen en je hond hoort helemaal onderop te staan. erg lastig want je moet het zoveel mogelijk positief aanpakken, net zoals je hem moet belonen als hij braaf naar je toekomt, ook al heb je al een kwartier staan roepen.. Toegevoegd na 51 minuten: of je martin gaus nou wel of niet wat vind, toch een stukkie text van hem.

waar het om gaat is dominant gedrag, als een hond op je voeten gaat liggen, met zijn kop op je schoot, half over je heen op de bank, steeds tegen je aanduwt, het valt allemaal onder een noemer en dat is aandacht opeisen. waarom doet hij het ? simpel: hij is de baas. zodra je toont dat jij de baas van de groep/de roedel bent, prima hij zal het niet meer doen, maar jij laat het toe, dus hij is de baas! hoe je dit moet afleren kan je dagelijks op nat.geo. zien. cesar millan "the dogwhisperer" kan je haarfijn uitleggen wat je verkeerd doet, hoe je het anders moet doen en waarom. de meeste mensen denken ook dat de hond aangepakt moet worden, het punt is echter dat de eigenaar niet weet hoe hij de "baas" moet zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100