Hoe kan ik er voor zorgen dat mijn katten frisse lucht via het open raam krijgen, zonder dat ze kunnen ontsnappen?

Uiteraard wil ik niet dat ze ontsnappen of uit het raam vallen. Dus er moet een kier zijn zodat ze genoeg frisse lucht kunnen krijgen. Hoe kan ik dit het beste aanpakken? Zijn hier standaard oplossingen voor of heeft iemand een creatieve oplossing?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Daar kan ik een paar oplossingen voor verzinnen: - Plaats een hor, zo kan je raam helemaal open en kunnen je katten niet naar buiten. - Als je een bovenraam hebt zet deze dan open. De meeste katten kunnen hier niet doorheen klimmen. - Als je weg bent doe dan je kat aan een tuigje met een touwtje er aan. Zo kan hij/zij niet ontsnappen maar heeft wel voldoende bewegingsvrijheid.

Een goede stevige hor, mijn kat sprong door een bovenlichtje, ik woonde toen 1 hoog, en ik had niet verwacht dat hij er door kon.

Plaats een hor voor je raam, kun je je hele raam open zetten en je katten kunnen niet uit het raam springen. Tenzij ze dóór de hor springen...lijkt mij niet..

Het eerste waar ik aan denk ik een hor plaatsen. Voldoende frisse lucht en simpel te plaatsen. Uiteraard wel stevig bevestigen :)

Kippengaas, gaat natuurlijk door voor een hor maar kan werken. En speaker doek of in elk geval doek dat lucht doorlaat met punaises vastzetten kan natuurlijk ook.

wij hadden in de tuin een grote kattenkooi gebouwd. kan ook kleiner. of allen voor het raam . Toegevoegd na 24 seconden: allen is alleen

raam open en rek voor je raam

die gewone horren vertrouw ik niet helemaal. een vriend heeft een houten raamwerk gemaakt, met stevig dik gaas ervoor. aan de ene kant scharnieren, aan de andere kant twee schuifjes, perfect!

Ik wil graag een belangrijke tip geven, en niet echt een antwoord op de vraag. Pas erg op met kiepramen!! Katten kunnen vast komen te zitten met hun hoofdje en niet los komen waardoor ze kunnen stikken

De balkondeuren hebben we op een klein haakje zodat de katten er niet door kunnen. Voor de ramen heeft mijn man aluminium profielen bij de bouwmarkt gekocht, daarin heeft hij horrengaas (hoort bij profiel) en frettengaas, (dit is gaas van 1x1 cm.) bevestigd.

Eventueel katten-schrik-draad gebruiken? Niet de meest ideale oplossing voor elke situatie, maar wie weet dat het voor jou iets is?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100