Mijn kat schranst haar eten in 1 keer op. Moet ik iets veranderen aan hoe ik haar voeding geef?

Ik heb een straat kat sinds 2 jaar thuis. Zij heeft echter vanaf het begin af aan haar eten opgeschranst. Op dierenarts advies 2 keer per dag eten gaan geven. Ze is toen aangekomen tot een gezond gewicht. En nu krijgt ze nog steeds 2 keer op een dag droogvoer(volgens de richtlijn van de verpakking) en 5 snoepjes tussen door. Een enkele keer vervang ik 1x droog voer voor natvoer. Qua gewicht blijft mijn kat nu gelijk. Maar is het niet zielig dat mijn kat nu niet de hele dag kan eten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

katten eten zo'n 15 a 20 keer per dag. na drie uur is huin maagje leeg. bij tweemaal daags eten geven heeft je kat dus 18 uur honger, en dat hoeft niet. beter zorg je dat ze de hele dag kan eten, maar er wel voor moet werken. verstop haar brokjes, en bied ze aan in voerpuzzels. voerpuzzels kan je voor veel geld kopen, maar ook zelf maken van half dichtgeplakte eierdozen en wc rollen. of lijm eens wat wasbollen op een oud dienblad en laat haar hengelen. succes!

Nee als hij op gewicht blijft is er niks aan de hand, honden eten ook zeer snel en kiepen alles snel achterover

Hallo, Het is inderdaad zo dat katten de hele dag door eten. Verdeel je porties dan zoveel het kan (hoevaak je thuis bent weet ik niet) En idd proberen te verstoppen enzovoort. Je kunt ook grote knikkers in je voerbak proberen zodat hij de brokjes er tussen uit moet vissen. (wel uit kijken dat hij ze er niet uitgooid dat is een beetje lastig). En anders voer kopen wat hij minder lekker vind.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100