Is het gevaarlijk tussen twee vechtende honden te komen indien ze je beide goed kennen en goed naar je luisteren over het algemeen?

Toegevoegd na 1 minuut:
Tijdens het vechten hebben ze natuurlijk geen oog voor je hoe goed ze ook luisteren en daarom zou je ertussenin moeten komen maar is dit gevaarlijk?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is inderdaad gevaarlijk om tussen twee vechtende honden te springen. Het enig juiste is dat beide baasjes gelijktijdig de honden aan de staart optillen. De hond is dan zijn status kwijt en zal in de meeste gevallen loslaten en ophouden met aanval en agressie. Maar....waar vind je twee baasjes die verstand van honden hebben en doortastend genoeg zijn. Het is mij laatst overkomen bij twee bekende honden die niet van mij waren. De eigenaar van de tweede hond begreep gelukkig onmiddellijk wat ik bedoelde en tilde zijn hond op de aangegeven manier op, ik tegelijk de andere hond. Het gevecht was over en we konden ze aanlijnen. Toegevoegd na 2 uur: In de hitte van een gevecht zal de hond zijn eigen baas niet ontzien. Niet omdat hij niet wil luisteren, maar omdat hij op dat moment verblind is. Als je hem bij zijn halsband wil pakken, zal hij denken dat hij ook van achteren wordt aangevallen en mogelijk bijten. Je kan van een gehoorzame hond niet verwachten dat hij zijn aanvaller onmiddellijk de rug toekeert. Wel als de hond de aanval heeft ingezet, die hond mag je tot de orde roepen.

Vechtende honden kunnen door hun "roes" in woede niet altijd het verschil tussen elkaar en jouw hand zien. Maar als je weet wat je doet of veel met honden omgaat kan het denk ik wel.

Ik heb het bij mijn eerste hond vaak meegemaakt en ja je loopt risico dat een hond de eigenaar bijt doordat per ongeluk zijn hand er tussen zit,de hond bijt natuurlijk niet bewust zijn baasje. Zelf wist ik het altijd zo te timen dat ik hem snel in één ruk bij zijn halsband kon grijpen,maar mocht dit niet lukken dan kun je ze bij de achter poten optillen en weg trekken,je moet dan wel het geluk hebben dat de andere eigenaar ook zijn hond weg trekt want het gebeurd vaak genoeg dat de andere eigenaar er als een jan zak bij staat en geen poot uit steekt. Zijn het kleine hondjes dan kun je ze zelf uit elkaar trekken,maar met grote honden gaat dit niet,daar moet echt nog een persoon bij zijn. Meestal loopt de knokpartij wel los als je jouw hond aan weet te lijnen en door loopt,maar als je twee dominante honden hebt,dan is het eind zoek.

je vraag gaat over honden die jou goed kennen en ook goed naar je luisteren (over het algemeen)... daar heb je dus niets aan, want ze horen je niet en ze zien je niet als ze vechten. even ter aanvulling: het is echt héél gevaarlijk om ertussen te komen anders dan aan de staart of achterpoten. probeer NIET bij de halsband te komen, ik ben het levende bewijs dat dát niet werkt en geloof me, honden die vechten bijten hard en door: het deed echt pijn! ze hebben totaal geen zicht op de omgeving, zijn twee doorgedraaide vechtmachines, alleen maar bezig met bijten naar en in de ander en blind voor de rest van de wereld. neem de waarschuwingen serieus, 't is echt waar.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100