Klopt het dat je een kat van 7 jaar niet meer bij zijn/haar nekvel mag pakken ??

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

ja hoor, je mag een volwassen kat wel bij zijn/haar nekvel pakken, maar NIET ZO DRAGEN net als de moeder(poes). als het onverhoopt toch een keer moet, realiseer je dan dat de kat echt pijn heeft zo, hij is te zwaar. je moet de kat dan OP JE VRIJE ARM DRAGEN, dus je vrije arm onder de kat/onder het lichaam dat op je arm rust. misschien ten overvloede: bedenk dat jij niet de moeder(poes) na kan doen en het dus ook niet moet proberen.

Nee dat klopt niet. De kat zal het alleen niet fijn vinden (het doet pijn).

Dat klopt, want het gewicht van de kat is veel te groot voor het nekvel: je doet de kat erg veel pijn, en er kan van alles losscheuren. Zelfs bij kittens kan je dat beter niet doen; moeder kat weet precies wat ze doet, en stopt ook al vrij snel met het optillen van de kittens.

als het moet moet het.. Maar het is niet aan te raden, en het voelt niet fijn bij de kat op oudere leeftijd.. Maar als het noodzakelijk is, moetje het doen;-)

Je mag een kat van die leeftijd wel bij het nekvel vastpakken , maar niet DRAGEN. Dierenartsen doen dit bij een injectie, zodat de kat rustig blijft. Hij zal echter nooit de kat er aan optillen om hem in de kooi terug te brengen. Daarvoor is het gewicht veel te zwaar. De moederpoes doet het met de kittens om ze te verplaatsen bij gevaar, maar ze doet dat echt niet alleen aan het velletje. Ze heeft een stevige greep die niet zeer doet. Als mens moet je dus ook met kittens opletten dat de nekvelgreep op juiste wijze wordt uitgevoerd als je ze wilt verplaatsen of dragen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100