Ik heb een york terrier van bijna 3 jaar. Ik zelf ben ziek en kan niet veel dus zit ik veel. Nu slaapt mijn hondje ook veel.Doe ik hem te kort?

Ik ben ziek, maar ga wel een paar keer een ommetje maken met de scootmobiel, en hij gaat mee boodschappen doen. Maar binnen ligt hij het liefst onder een dekentje.Als er bezoek komt is hij zo blij..dat hij blaft piept lijkt huilen zo blij is hij dan. Ik ben zo bang dat ik hem te kort doet, of dat hij het niet naar zn zin heeft bij mij. Ik heb hem kado gekregen met de beloften als mijn ziekte erger zou worden hij voor mijn hondje zou zorgen maar die laat het nu af weten dus zijn we op elkaar aangewezen. Maar ik voel me nu zo schuldig want ik weet dat er veel pit in hem zit..mijn vraag..moet ik me schuldig voelen? en is het niet zielig voor hem?

Graag geen verwijtende antwoorden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een hond, en zeker de gezelschapshondjes zoals een yorkie, hebben geen urenlange wandelingen nodig. Zolang je 3x per dag een rondje doet is dat prima. Maar wat belangrijker is, is je hondje geestelijk aan het werk zetten. Dus leuke spelletjes waarbij hij moet nadenken en samenwerken met jou, trucjes en "dansjes" aanleren, oftewel een opvolging van meerdere commando's. Dit kan prima als je zelf niet zo mobiel bent, want heel veel dingen kun je ze gewoon zittend aanleren! Je moet je hondje dus aan het werk zetten :) zoekspelletjes zijn ook erg intensief voor je hondje. Zoek eens op google naar hersenwerk voor honden, als je facebook hebt is er ook een groep van op facebook. Ook zijn er veel boekjes met "spelletjes voor de hond" te koop via bijvoorbeeld bol.com, en via zooplus.nl kun je ook denkspelletjes voor je hondje kopen. Zolang je totaal per dag minimaal 3 uur bezig bent met je hondje, dat hoeft niet aan een stuk door, meerdere keren 10 minuten is ook al goed, dan doe je je hondje zeker niet te kort! Gewoon lekker bezig zijn :) Daarnaast slapen de kleine rassen al meer dan de grotere of werklustige rassen :) En bezoek, dat is gewoon altijd leuk. Hier zijn de honden ook altijd blij met bezoek.

Van mij zeker geen verwijtend antwoord, waarom??? Jij hebt toch ook niet gevraagd om ziek te zijn? Dit is gewoon overmacht. Het zou best zielig kunnen zijn voor hem, omdat hij te weinig beweging krijgt. Als een hond niet actief bezig gehouden wordt, dan gaat-ie slapen. Misschien is het een idee, om hem geregeld uit te laten via een hondenuitlaatservice? Die zitten in het hele land en dan kan-ie lekker rennen met andere honden. Heb jij een tevreden boeffie en het is voor jou ook een fijn gevoel, dat je alles doet voor hem wat-ie nodig heeft.

Het feit dat hij rustig is in huis dat wijst erop dat het voor hem geen noodzaak is om veel te bewegen. Een hond voelt perfect aan dat het niet goed met je gaat. Onze labrador staat normaal voortdurend aan de deur om binnen en buiten te lopen. Toen mijn moeder (huisvrouw) ziek was bleef hij een ganse dag in de zetel bij mijn moeder liggen en ging die enkel buiten om behoefte te doen. Zolang de hond op normaal gewicht blijft zie ik daar geen probleem in. Het is logisch dat ze altijd zeer uitgelaten zijn als ze mee mogen ergens naartoe of als er bezoek komt. Heb geen kleinkind die graag hondjes ziet of een tuin, koer? Toegevoegd na 4 minuten: 3 uur per dag? Een puppy heeft zoveel aandacht nodig. Een volwassen hond heeft zoveel aandacht niet nodig.

Op de eerste plaats: Alleen al het feit dat jij, ondanks je ziekte en zorgen, je bekommerd om het welzijn van je hondje verdiend een grote pluim! Dus een schuldgevoel mag jij zeker niet hebben! Natuurlijk moeten honden lekker naar buiten kunnen, en hebben ze aandacht en liefde nodig. Met die laatste twee zit het wel goed. Het buitenspelen zou ik in jouw geval oplossen door iemand te zoeken die jouw hond op dagelijkse basis op een fijne wandeling trakteert. Je kunt hiervoor eventueel een uitlaatservice inschakelen, maar misschien ken je ook wel mensen in je omgeving die dit willen doen. Ook kun je een briefje ophangen bij de dierenarts of de supermarkt. Leg op dat briefje uit wat jouw situatie is:Veel mensen willen een ander graag helpen als ze weten iemand werkelijk in een moeilijke situatie zit. Kortom: Geen schuldgevoel, jij bent een echte dierenvriend en ik weet zeker dat jouw hondje bij jouw een fijn thuis heeft. Zoek naar een goede uitlaatservice en jouw hondje is op en top gelukkig!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100