Hoe kan je een hond in je tuin houden zonder de hond vast te moeten leggen of alles te moeten barricaderen?

Mijn hond springt op sommige momenten over het tuinhek en staat dan midden op de weg te blaffen. Het hek is ongeveer een meter hoog. Ik wil em ook niet vast leggen maar wat zou ik dan nog kunnen doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Electric Fence (electrisch hek) Dit is een stroomdraadje vlak boven de grond. De hond heeft een e-collar om. Als hij te dicht bij de draad komt, dan krijgt hij een schokje. Hij leert dan echt heel snel, dat er een onzichtbaar hek is. Je kunt vaak instellen, hoeveel cm de hond nog van het hek af mag / kan komen. Succes ermee! Toegevoegd na 1 dag: IVM de " horror-verhalen" hierover: De 1e keer krijgt de hond zeker een schok. Je kan de hoogte ervan instellen (probeer zelf maar uit, op je eigen lijf) Hij weet dan, dat er een schok kan komen. Maar voor die schok krijgt de hond eerst een geluid te horen, meestal toenemend, hoe dichter hij bij het draadje komt. De hond leert vanzelf, te reageren op dat geluid.

ik zou mijn hond niet in de tuin houden. maar je vraag is wat je kan doen, nou dat is simpel, je hebt een hek van 2 meter nodig. als je in een huurhuis woont, mag je maar tot 1,80meter hoog een hek maken. afhankelijk van de grootte van je hond/soort kan hij dan wel of niet los in de tuin. en anders toch naar binnen! Toegevoegd na 2 minuten: als het de bedoeling is dat je hond in de tuin "woont", heb je ook een goed, waterdicht, hok nodig. afgezien daarvan, vergeet je niet twee grote bakken met schoon water en een mand op een droge plek (in het hok dus)? :)

Waarschijnlijk is je hond net als onze hond nog jong, onze hond is nu 1,5 jaar en begint nu eindelijk te luisteren.. Ze kan nog niet alleen in de tuin, maar wel als we er bij zijn. Maar goed, je vraag. Waarschijnlijk bent u niet streng genoeg, en dan heb ik het niet over in de tuin, maar over het algemeen, als u dit aanpast komt u een heel eind, en anders kunt u altijd nog op honden cursus, daar leer je een hoop!

De hond goed onder controle hebben, en dan een tijdje (het liefst verborgen) in de tuin blijven, zodat hij denkt dat je er niet bent. Als de hond maar denkt aan, of kijkt naar het hek: FOEI! en terugroepen. Verder het beest lekker zijn gang laten gaan zolang hij maar niet in de buurt van het hek komen. Als hij al een aantal keren over het hek gegaan is zal het flink wat tijd en energie kosten om het hem weer af te leren. Iets dat heel goed werkt, maar niet iedereen leuk vindt, is een schokband: zodra de hond in de buurt van het hek komt krijgt hij een schok. Niet leuk, maar hij heeft het binnen een dag door, en krijgt daarna nooit meer een schok. Na een paar maanden is de band niet meer nodig.

Dan zou ik maar heel snel gaan trainen want alles dat werkt met elektrische schokken is per 1 januari verboden aangezien het dan onder dierenmishandeling valt... Lees eerst de horrorverhalen maar eens voordat je zoiets uberhaupt overweegt.. Toegevoegd na 2 uur: Deze wet is ter inzage te zien op de website van de overheid. De streefdatum voor de inwerkingtreding is zoals ik al zei 1 januari. (hopelijk wordt deze datum ook gehaald). Niet alleen stroombanden maar ook de dieronterende prikbanden worden dan verboden. Zichtbaar schrikdraad blijft toegestaan. Als je van een dier houdt, dien je deze geen stroomstoten toe. Er is altijd een andere manier, als je er maar de moeite en tijd voor wil nemen. De band met mijn hond is gebaseerd op vertrouwen en wederzijds respect, niet op angst en correcties. Bovendien zijn betere oplossingen te bedenken zoals reeds genoemd; schutting verhogen, lange lijn, training dat het binnen leuker is dan buiten, een combinatie hiervan en ook meer creatieve oplossingen zoals de tuin uitdiepen, net spannen etc. De onderste is een link naar waarom je het niet zou moeten gebruiken (mocht je nog twijfelen)

Bij Agradi.nl kunt u van Petsafe een onzichtbare omheining bestellen,een elektronische omheining,eenvoudig en doeltreffend en veilig.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100