waarmee kun je egels ontvlooien?

ik heb een jong egeltje gevonden op het midden van de straat veel te jong om terug te gaan het wild in moeder lag dood op de weg ik wil hem nu graag de winter in huis houden zodat die niet dood gaat van de kou maar hij zit onder de vlooien ik wil dat graag behandelen maar waarmee?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kan een badje maken met defencare shampoo. Dat gebruiken ze ook op de dierenopvang. Neem voor de zekerheid ook contact op met de dierenambulance of een aanverwante organisatie.

het enige waar je die piepjonge egeltjes mee mag behandelen is frontline, en dan nog alleen de spray. verder mijn advies te zorgen dat het beestje in deskundige handen terecht komt; een egeltje grootbrengen en door de winter helpen is specialistenwerk. wees niet egoistisch, maar gun het beestje een kans.

Doe jezelf en het egeltje een lol en zorg ervoor dat hij bij een egelopvang komt, zoals eerder verteld. Het is verboden een egel thuis te houden, het is een beschermt diertje. Als je wilt weten hoe het gaat met het diertje ga dan eens zelf langs en misschien kan je ze ook regelmatig helpen met de diertjes. Dan kan je er ook veel over leren. Maar doe dit dus alsjeblieft. Want hoe goed bedoeld ook, het is specialistenwerk en anders gaat het ook dood maar dan door bv verkeerde voeding of onthouding van medicijnen. Succes

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100