Hoe reageert een konijn op vuurwerk?

Ik heb een konijntje gekregen, nu wil ik graag weten hoe ik het beestje om kan laten gaan met de vuurwerkknallen, is er een manier om te zorgen dat haar oortjes geen last krijgen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Konijnen zijn doodsbang voor vuurwerk en hebben hier elk jaar weer veel last van je kunt ze een paar dagen weg brengen naar iemand die "in het veld woont" waar haast geen vuurwerk afgestoken word. Wil je hem toch thuis houden geef dan in 1 voor 12 een lekker stuk sla of andere lekkernij. Blijf gedurende het.hele geknap bij hem. Hang ook een verduisterende doek over het hok zodat ze geen last hebben van de flitsen.

Ik zou het beestje in de schuur zetten als er vuurwerk afgestoken word, niet alleen voor het geluid maar ook voor de veiligheid. Een vuurpijl die de verkeerde kant opgaat schiet zo het hok binnen en vuur en stro...... Je kan om je konijntje te laten "wennen" aan het lawaai regelmatig eens een ballon laten knallen in de buurt van het hokje. Dit kun je trouwens bij alle huisdieren doen om ze te laten wennen aan knalgeluiden...

Als je konijn binnen zit is er geen probleem lijkt me. Als je konijn buiten staat dan zou je hem evt. In een schuur kunnen doen, of naar binnen in een stille kamer. Geeft je konijntje wat lekkers, en meer hoef je niet te doen. (spreek uit eigen ervaring)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100