Waarom zijn er wel kattenbakken, maar geen hondenbakken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Omdat katten zindelijk zijn en honden kun je blijkbaar niet aanleren om netjes in een bak te urineren. Ook zou de bak bij sommige honden dan te snel vol komen te zitten ;)

Door het verschil in de manier waarop we honden en katten houden. Met hun natuurlijke gedrag heeft het namelijk niks te maken ; zowel katten als honden zijn van nature niet geneigd hun behoefte voortdurend op een andere plaats te doen, en niet op één hoop. Honden echter zijn we gewoon enkele keren per dag uit te laten (voor de beweging, en misschien ook wel een beetje de sociale contacten voor het baasje ;). Katten houden we voor een groot deel in huis. Niet alleen lopen ze slecht aan een riempje , het is ook niet hun natuur om commando's op te volgen. een plek om hun ontlasting te kunne begraven in huis appelleert wel aan hun instincten, dus een kattenbak is een prima tussenoplossing als je niet wilt dat je kat voortdurend poept in bloempotten of tussen stapels kleren of kranten. Overigens kun je (kleine) hondjes ook we degelijk eren op de bak of op een krant hun behoefte te doen. Je doet ze daarmee echter we te kort, want een klein hondje heeft net zo goed (en vaak ook net zo veel) lichaamsbeweging nodig als een grote. Toegevoegd na 54 seconden: Er zijn overigens wel 'hondenbakken', maar die vinden we in de openbare ruimte : het zogenaamde hondentoilet. En het is wel zeker heel goed mogelijk je hond te leren daar gebruik van te maken.

Het zou wel een idee zijn om een hondebak in de tuin te maken, mits de ontlasting snel wordt opgeruimd, want anders gaat het erg stinken.

Er zijn wel degelijk hondenbakken. Honden toiletten voor in de tuin namelijk.

Bronnen:
http://www.dogsbest.nl/

Katten hebben over het algemeen kleinere drolletjes dan honden. Ze maken een putje, doen hun behoefte en gooien het daarna weer dicht. Honden hun drollen zijn groter en ze laten die ook gewoon vallen. De hondenbak zou dus voor groter moeten zijn en zou meer stinken in huis. Zoals bovenstaande antwoorden al aangeven: er bestaan wel hondenbakken voor buiten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100