Bijten pitbulls hun eigenaar na een bepaalde leeftijd ? , zijn ze gevaarlijk, ik heb gehoord dat ze na een bepaald leeftijd gek worden ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat met die leeftijd is een fabeltje, er kan geen leeftijd zijn waarop ze opeens een karakterwijziging krijgen. Het kan zijn dat een dominante hond in zijn 'puberteit' probeert de leiding te nemen, misschien dat je dat bedoelt maar een goede leider zal dat voor zijn en de hond zijn plaats wijzen. Een pitbull kan ontzettend lief zijn mits die een goede opvoeding krijgt.

honden bijten wanneer ze niet op tijd worden gecorrigeerd. Wanneer je niet als mens je hond begrijpt, dan gaat het fout. Kijk eens op nationaal geographics, daar vind je hondentrainer Cesar Milan. succes

Er zijn heel veel fabeltjes over Pitbulls, maar je moet wel een goede "leider" zijn voor dit ras. Want iemand die makkelijk over zich heen laat lopen kan beter een ander soort hond aanschaffen. Bezint eer ge begint! Maar Pitbulls zijn over het algemeen heel lief, gehoorzaam en betrouwbaar! Kijk maar op deze link:

Bronnen:
http://happypitbull.com/basics/myths-and-facts/

Een pitbull is een "sterk ras" die vanaf het begin al leiding en een roedelleider nodig heeft. Geef je zo'n hond geen leiding en ben je geen roedelleider voor hem/haar gaat de hond instinctief de leiding nemen. Wat erop uit kan draaien dat de eigenaar gebeten kan worden ja. Maar dit gebeurt niet van de een op andere dag. De hond heeft dan al een tijd seintjes gegeven maar die heeft de eigenaar dan niet opgepikt. Wat als gevolgen kan hebben dat de hond de baas gaat corrigeren wat meestal als gevolg heeft dat de baas gebeten word. Dit kan de hond niet helpen, geen een hond trouwens, het is een natuurlijke instinctieve manier van handelen voor een hond. Ze worden dus niet gek maar hebben gewoon een consequente en standvastige baas nodig!

Honden die goed opgevoed zijn bijten bijna niet, er zijn wel honden die snel bijten als ze bang zijn, maar als ze goed opgevoed zijn dan bijten ze niet door (dus ze happen meer dan bijten zegmaar).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100