ik heb pas baby guppen gekregen, maar de ouders zijn allebei overleden. nou wil ik weten ofdat de baby guppen later ook kunnen paren. ( broer+zus)

Toegevoegd na 3 minuten:
ik bedoel eigenlijk ofdat de baby guppen met elkaar kunnen paren dus broer en zus

Weet jij het antwoord?

/2500

Die zullen zeker paren, daar kan u op rekenen. Voor het nageslacht is het evenwel beter om daar nieuw bloed bij te zetten. Anders zullen de jongen beginnen degenereren, kleuren vervagen, abnormale lichaamsbouw, geen mooie sluierstaart meer, zonder van de gezondheid te spreken.

Broer en zus doen het gewoon met elkaar, vandaar de uitdrukking ze fokken als konijnen. Guppen zijn een van de minst eisende vissen, zo doen ze het in ieder aquarium wel goed, zijn ze minder gevoelig voor temperatuurs verschillen, zuurgraad etc etc. Maar het is wel beter om broer en zus niet bij elkaar te houden en daarmee te kweken, maar het kan wel zoals gezegd

Het kan in principe wel. En om schadelijke gevolgen van inteelt te vermijden is het bij guppen voldoende om na enkele generaties een groep te mixen. Om gericht te kweken is het eigenlijk aangeraden om zoveel mogelijk vader met dochter te laten paren. En zoveel 'later' zal het trouwens niet zijn. Binnen 5 weken zijn ze al geslachtsrijp (hoewel de meesten pas na 2 à 3 maanden paren) en 3 à 4 weken later heb je kleine guppen. Guppen houden vooral van een relatief hoge pH en een hogere hardheid. Als je hiervoor zorgt zal je je guppen waarschijnlijk zeker paringsbereid krijgen ;-)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100