hoe kan je een kat leren een high five geven?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

veel katten vinden het leuk om kunstjes te leren; ze krijgen een beloning, ze krijgen aandacht. het is goed voor de kat; het scherpt het brein. het is echter niet voor iedere kat weggelegd; eenzelvige en / of schuwe exemplaren moet je hier niet mee lastig vallen. je kan eerst een snoepje of lekker hapje (een flintertje maar) in de lucht houden, zodat je kat met het pootje gaat hengelen. dan tik je dat pootje aan, en geef je de beloning. doe dit heel kort, een paar keer per dag, en het kwartje zal snel doorrollen. steeds wat verder gaan, op een gegeven moment geeft je kat de high five , als z'n pet er naar staat :)

Er zijn mensen die hun kat dingen aanleren door middel van clickertraining, net zoals dit bij honden word gedaan. Op internet zijn hier wel filmpjes over te vinden.

als je vraagt "hoe kan je een hond leren een high te geven?" dan kan ik je daarvoor de juiste methode aanreiken. alleen je vraagt hoe je een kat dit leert, mijn antwoord moet hierop zijn: niet! een kat is een zeer eigenzinnig dier, dat soms iets doet wat jij graag wil, bijvoorbeeld van de tafel af springen als je dat zegt, maar als je de kamer uit bent, zal diezelfde kat er weer opspringen en dat blijven doen... een kat doet wat hij wil, niet wat jij wenst.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100