Bestaan er fora waar mensen terecht kunnen met alleen een signalement van hond en baas, in het geval van dierenmishandeling?

Het zit zo, ik ben vandaag 2 keer dezelfde man tegengekomen op straat, met zijn hond. Nu is het zo dat hij de hond erg hardhandig behandeld.. De hond trok wat aan de lijn, de man stopt, zet zijn ene been naar achter, gooit zijn gewicht in de strijd en geeft een enorme snok aan de (slipketting) riem waardoor de hond op zijn rug terecht komt.. Vervolgens trekt hij de lijn zo hoog op dat hij de hond in principe aan het ophangen is.. Zojuist kwam ik hem weer tegen, gaf de hond schoppen, beestje zo bang als hij was probeerde weg te komen, en weer, een enorme trek aan de lijn waardoor de hond weer omrolt.. Ik zat op dat moment in de auto en heb hem niet aan kunnen spreken, maar ook als ik zelf op straat had gelopen had ik het misschien niet gedurft (je weet maar nooit, hij durft een onschuldig beestje al zo te mishandelen). Nu weet ik alleen hoe hij er zelf uitziet, en zijn hond. De hond is namelijk erg opvallend door zijn kleur en de manier waarop hij met zijn hond om gaat moet meer mensen zijn opgevallen!! Vandaar de vraag of er fora zijn waar mensen dit kunnen melden bij bijvoorbeeld mensen uit de buurt, misschien zijn er mensen die weten waar hij woont of wie hij is (of wie de hond is, het lijkt een echte rashond van een afstand).

Weet jij het antwoord?

/2500

Het lijkt mij dat de man in de omgeving woont,dus je zou eens rond kunnen vragen of iemand weet waar die man woont. Als je dit weet kun je hierop de dierenpolitie bellen. Van één of ander forum waar je het over hebt,heb ik nog niet over gehoord.

Ik zou helaas niet al te veel rekenen op fora. Mij eerste ingeving zou zijn om te bellen met 114, het nummer van de dierenpolitie. Je kunt ook navraag doen in de buurt, bijvoorbeeld bij andere hondenbezitters, maar dan hooguit om voor jezelf een beeld te vormen (en evt. Door te briefen)

Naast de antwoorden die al zijn gegeven zou je misschien een volgene keer een foto kunnen maken tijdens zijn "acties" als bewijs. Ik weet niet, of je hem 2x op ongeveer dezelfde tijd hebt gezien, maar de meeste mensen laten hun hond uit op min of meer vaste tijden. In dat geval zou je op die plek waar je hem hebt gezien kunnen wachten om die foto's te maken.... onopvallend. Ik raad je niet aan, om je ermee te bemoeien..... voor je eigen veiligheid. Dat voelt misschien aan als heel laf, maar als je actie onderneemt door het adres van die man te achterhalen, bewijs te verzamelen en ermee naar de politie te gaan, dan ben je niet laf, maar zeer gericht bezig. En ik denk ook constructiever. Als iemand zo in elkaar steekt, dat-ie een hond mishandelt, dan kan jij hem met aanspreken op zijn gedrag waarschijnlijk niet tot andere gedachten/gedrag dwingen.... Succes!

Misschien zou je contact op kunnen nemen met de wijkagent hierover. Mogelijk zijn er meer mensen die het gezien hebben, en is er (hopelijk!) al melding van gedaan. Wat ook nog een mogelijkheid is, is je berichtje (anoniem) te plaatsen op Buurtlink (zie bron), om wat meer mensen te mobiliseren tegen deze dierenbeul. Als je zo iemand erop aanspreekt, is de kans inderdaad groot dat je zelf ook te maken krijgt met die agressie, en ook nog dat de man het achteraf nogmaals uitkuurt op die arme hond.

Bronnen:
http://buurtlink.nl/

Nog niet zo heel lang geleden was het gebruik van een slipketting de normaalste zaak van de wereld. Zeker voor de wat hardere honden (qua karakter) werd dit, mede door Martin Gaus, aangeraden. In opvolging van zijn voorbeeld werd dat door de meeste hondenscholen overgenomen. Toen had niemand het over ophangen, terwijl dat ook gebeurde. Maar een onwillige hond moest in het gareel. Schoppen werd ten stelligste afgeraden, maar ik heb het in die tijd meer mensen op cursus zien doen, mensen die zo gefrustreerd waren omdat resultaat uitbleef en ze te weinig geduld en inzicht hadden in de leefwereld van de hond. Gelukkig zijn we met z'n allen langzamerhand tot bezinning gekomen en hebben we de opvoeding van honden anders aangepakt. Ikzelf heb altijd geweigerd een slipketting te gebruiken. Een simpel leren halsbandje leek mij genoeg, niet alleen voor de pup maar evengoed voor de volwassen hond. Toen de opvoeding een hele slag gedraaid werd en de hond getraind werd met behulp van lekkers en andere voertjes, leek mij dat óók geen goed plan. De roedelleider heeft ook geen broekzakken om die ongein in mee te zeulen. Een broekzak vol geduld en liefdevolle aandacht levert véél meer op. Ergo: misschien stamt die bewuste man nog uit het tijdperk van de slipketting, is hijzelf niet zo makkelijk en zeer gefrustreerd. Benader die man dan in alle rust en vertel dat de ouderwetse wijze van opvoeden nooit iets heeft opgeleverd, slechts schuwe honden. Dan ben je beter bezig dan met het op de spits drijven van dit verkeerde gedrag.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100