Is het erg om een parkiet die nog niet tam is een dagje alleen in huis laten?

Mijn nichtjes hebben pas een parkiet gekregen en ze gaan morgen weg met ouders, dus die parkiet is alleen thuis. Ze blijven sowieso zo'n 5 uurtjes weg, kan dat kwaad om de parkiet zo lang alleen te laten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee hoor geeft helemaal niets, vind de nieuwe parkiet zelfs wel lekker rustig. Wat hij niet fijn vind, is dat hij alleen is en er geen tweede parkiet bij is. Een parkiet houd van gezelligheid en leeft in de natuur in een grote zwerm met andere parkieten.

mischien is dit juist wel goed, omdat je tamme diertje daar dan weer wat geleerd van heeft.

Nee dat maakt niet uit. Je parkiet moet meteen van begin af aan, in jullie normale levensritme (werken) enz meedraaien. Als je hem/haar in het begin heel veel aandacht geeft, en na een tijdje minder, dan kan die probleemgedrag gaan vertonen, zoals schreeuwen om aandacht.

het is juist goed dat die een keer alleen is. anders leert die het nooit. ik neem aan dat je nichtjes straks weer naar school gaan. Als de parkiet straks regelmatig alleen is, is het verstandig om er een tweede bij te nemen. Als er regelmatig iemand thuis is maakt het niet uit.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100