Hoe kan het dat mijn kat zo'n korte staart heeft?

In vergelijking met andere katten die ik ken heeft mijn kat een vrij dikke en korte staart en ik vroeg me af hoe dit kwam.
Iemand een idee?

Weet jij het antwoord?

/2500

Heb je hem / haar van kitten af aan? Zo nee, dan zou ik het puntje van de staart maar eens goed bestuderen. Het kan namelijk goed zijn dat het uiteinde al dan niet bewust geamputeerd is. Ik heb dit zelf meegemaakt toen ik de kat van een collega tijdelijk in huis had. Ze kon niet samen met de twee andere aldaar aanwezige katten en als ik haar niet opgevangen had was ze in het asiel beland. Zelf had ik absoluut geen ervaring met katten, dus ik vond het pluimpje dat uitstak aan haar staart eigenlijk wel een koddig gezicht. TOT ik het van dichterbij bestudeerde en het bij voorzichtige aanraking ineens in mijn vingers had. Bleek dat het dochtertje van mijn collega het arme beest een haarelastiekje om de staart gebonden had.... Mocht dit het geval zijn, maar bloedt het niet, dan kun je het gerust laten zoals het is. Hij / zij heeft er verder geen last van, aldus mijn vaste dierenarts. Heel veel plezier nog samen!

dat is een kwestie van genen en bij raskatten wordt er op zoiets gefokt. als je een oudere kat had, dan zou ik zeggen: misschien heeft hij wel een stuk staart verloren in een gevecht, zoals je soms ook katten ziet met happen/stukken uit de oren ! kijk naar mensen, waarom heeft de een een wipneus, de ander een korte rechte neus en de derde een lange neus ? allemaal genen. :)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100