Mijn hond, Paddy, is vreselijk jaloers op nieuwkomer Minoes! Hoe los ik dit op?

Wij hebben al 7 jaar een lieve Maltezer genaamt Paddy. Maar sinds zaterdag hebben wij ook een kitten: Minoes. Minoes was snel gewend en is erg speels. Maar toen kwam de hond. Paddy is de hele dag aan het blaffen en piepen. Elke keer als wij Minoes maar even aaien, weet hij niet hoe snel hij tegen de bank op moet springen en te piepen en blaffen. We hebben nu al en bench waar we Monoes instoppen, maar het piepen gaat gewoon door. Hoe losen we di probleem op?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als Paddy piept en blaft,raak je hem even met een tikje aan de zijflank aan,dit betekent dat je dit gedrag van hem niet wenst. Ik neem aan dat hij tegen de bank opspringt als je Minoes bij je hebt op de bank? Zodra hij aanstalten maakt,sta je op,ga voor hem staan en zeg nee of tssssst en zorg ervoor dat hij op de plaats blijft waar jij dit wil. Je zult dit waarschijnlijk een aantal keer moeten herhalen,maar de aanhouder wint. Kijk ook eens elke werkdag om 8.00 uur en 19.00 naar Cesar Millan op NGC.

Jij, de leider, introduceert een nieuw lid in de roedel. Daar heb je alle recht toe. De hond heeft dat maar te pikken. Door dat blaffen en piepen geeft hij aan dat hij het er niet mee eens is. Maar dat recht heeft hij niet. Het poesje in een bench stoppen is het slechtste wat je kunt doen. Een katje hoort vrij te zijn en in noodgevallen moet het hogerop kunnen om de hond te ontwijken. Je zorgt voor stress bij het poesje en dat kan problemen geven. Zeg de hond onmiddellijk de wacht aan. Neem het katje op schoot zonder het te aaien. In alle rust dus. Laat de hond merken dat het katje bij de roedel hoort en dat dat jouw wil is. Piepen en blaffen wordt direct verboden. Stuur de hond niet naar de mand als je boos bent, want de mand mag geen strafplek zijn. Wel kan je van de hond eisen dat hij een tijdje op zijn plek blijft liggen als je het katje laat rondlopen, maar dan moet je dat op een rustige manier aan zijn verstand peuteren. Zonder boos te zijn. Maar het allerbelangrijkste is, dat je geen genoegen neemt met zijn agressie tegen jou en de nieuwe bewoner.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100