Als ik een miauw geluid nadoe komt mijn kat altijd naar me toe, pakt mijn arm vast en bijt me. Mijn andere katten doen dit niet. Waarom doet ze dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat moet je aan je kat vragen. Dat wil zeggen.. Alleen je kat weet dat. En dat kan heel veel redenen hebben. Misschien vindt ze het irritant. Misschien speels of herkent ze het als een noodroep en wil ze je instinctief bij je 'nekvel' naar een veilige plek hebben. Zoals wij niet allemaal hetzelfde zijn zijn dieren ook allemaal anders. je kan aan haar houding zien of ze dan boos is ( bijv oren naar achteren) speels: snorharen naar voren... het is wel cute ;)

sommige katten zijn gevoeliger dan andere, en door vreemde geluiden raken alle katten in meerdere of mindere mate gealarmeerd. dit is ongewoon, en beangstigend voor haar. ik zie het bij mijn katten als ik ga fluiten. doe het maar liever niet, het wordt niet op prijs gesteld.

bijten zegt wel iets ja, het is of fijn of niet, als er meerdere katten zijn, dan lijkt het mij dat de anderen er niet op reageren duidelijk, maar ook geen 'last' van hebben. ik woonde ergens waar vlakbij een weiland was met een paard en als ik de hond uitliet, dan hinnikte ik (ja echt) naar het paard, ik kreeg antwoord en ze kwam naar het hek toe, naar mij. wat zegt het, ik kon het paard aaien en ik werd niet gebeten. Toegevoegd na 1 minuut: ik denk dus dat deze ene kat er wel last van heeft en je een waarschuwing geeft door te bijten.

Grappig dat elke kat toch weer anders is en op dingen, geluiden etc. anders reageert. Wij hebben ooit een kat gehad die helemaal dol werd als iemand met een natte vinger over een glas wreef (dat veroorzaakt een hoge toon), terwijl de andere kat - die we tegelijkertijd hadden -daar weer helemaal niet op reageerde. Zo zie je, dat net als bij mensen, ook katten een eigen karakter hebben en dat vind ik 't nou net leuk maken!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100