Mijn toekomstige kitten is 6 weken en 4 dagen, kan ik hem Al ophalen?

Het is geen raskat maar een huiskat. Sommige zeggen vanaf 6 weken, de ander 8, en soms zelfs 13. Wie kan mij hier mee helpen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het kán met een week of 7 maar beter is te wachten tot 13 weken. Het heeft te maken met de 2 socialisatiefasen die een kitten doorloopt. de eerste is van 3 tot 7 weken, de tweede is van 7 tot ongeveer 14 weken. In deze weken leert een kitten allerlei belangrijke lessen door de omgang met broertjes en zusjes, ook leert een kitten in deze periode veel belangrijke lessen van zijn moeder die bepalend zijn voor de rest van zijn leventje. Wil je dus een sociale, goed opgevoede kat is het echt beter nog even een paar weken te wachten.

Zes weken is véél te vroeg, de eigenaar is zelfs strafbaar als hij de kittens dan al wegdoet! Kittens leren tot 13 weken nog van alles van hun moeder, vooral ook waar grenzen van anderen liggen. Een kitten dat te vroeg bij de moeder weggaat, heeft een grote kans later gedragsproblemen (bijten, krabben e.d.) te krijgen. Voor raskatten wordt inderdaad 13 weken aangehouden, voor niet-raskatten minimaal 9 weken. Dus wacht er zeker nog een week of drie mee, op zijn minst!

Bronnen:
http://www.weetjesoverkatten.nl/veelgestel...

het maakt niet uit wat voor ras het is, vergelijk het met een baby-mens, of eigenlijk welke baby dan ook ! een klein kind leert van zijn moeder, een kitten ook, maar niet alleen van de moeder, ook van broertjes en zusjes (nestgenootjes) leert een kitten tot ongeveer 15 weken oud... trek daaruit maar je eigen conclusie !? antwoord 6 weken en 4 dagen is véél te jong om uit het nest te halen. als er een probleem is, zoals moeder niet meer aanwezig, is het natuurlijk wat anders, nu NIET DOEN !

Heb hier zelf een moederpoes met katertje van 7 weken lopen .... Zie van dag tot dag wat moederpoes hem allemaal leert en afleert .... Eten : als we speciaal kittenvoer neerzetten dan mag hij eten van moederpoes , maar zij eet de rest op als zij vindt dat hij genoeg heeft gehad ! Hij krijgt af en toe nog moedermelk maar als moederpoes nee zegt is t nee .... Ze leert m alles in huis , van spelen met tot zich verdedigen tegen onze andere 7 katten en poezen ! En zo kan ik nog wel legio andere dingen noemen .... Dus idd. ben het eens met de meeste andere antwoorden laat je kitten als het kan nog wat weekjes bij z'n moeder.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100