Wat kan een bult bij mijn cavia zijn?

Ik ben vandaag met mijn cavia naar de dierenarts geweest omdat mijn cavia een bult op zijn bips had, dat bleek een talgbult te zijn en kan verder geen kwaad. Maar toen ging ze even voelen rond de flanken en toen voelde ze rond de eierstokken een enorme bult. Ze zei dat het een cyste kon zijn maar ook een tumor, ik schrok me dood toen ik dat hoorde, heeft iemand ervaring?

Weet jij het antwoord?

/2500

Zonder er om heen te draaien: een cavia met een tumor op de eierstokken is ernstig ziek. Hij kan nog maanden leven of slechts weken.Dit durf ik te zeggen.omdat je het over een flinke.bult hebt wat eigenlijk inhoudt dat het al iets.verder gevorderd is. Je dierenarts kan vertellen of een operatie mogelijk is en belangrijker of het zinvol is. wat geeft je dierenarts verder gezegd? Ik neem aan dat je vragen hebt gesteld? Vertroetel hem maar goed! Toegevoegd na 58 seconden: geeft = heeft Sorry voor de punten hier en daar die er niet horen.

Eierstokcystes komen heeeeeeeel veel voor bij zeugjes. Hoe oud is je caaf? Onder de drie jaar en verder geen problemen kan je denken aan opereren. Tussen 3 en 5 tja, moet je zelf beoordelen hoe fit je caaf is. Daarboven zou ik het zeker afraden. Tumor kan natuurlijk ook, maar eierstokcystes ligt wel veel meer voor de hand. Operatie eierstokcystes veel ervaring mee; caafs konden vaak nog lang mee erdoor. Niet behandelde eierstokcystes heb ik ook veel ervaring mee. Vaak moet je zelf goed je caaf kennen en kunnen inschatten dat het op een bepaald moment niet meer kan. Ze kunnen bijv. doorgroeien, en een caaf is niet zo groot; orgaanverdrukking kan al snel ontstaan. Een van mijn caafs heeft echter nog 1,5 jaar vrolijk door geleefd met 2 enorme cystes. Maar inene werden ze nog groter, wat zorgde voor longverdrukking en toen vond ik het genoeg. Wat je ook doet, veel succes en sterkte, of het een tumor of cyste is, kan alleen je dierenarts beoordelen. Mijn advies is wel, haal natuurlijke pijnstillers in huis. Pijnstillers vd dierenarts kunnen vooral op langere termijn buikpijn geven. Maar bijv. wilgenbast of spirea siroop kan je zonder problemen preventief en langedurig geven. Dit soort middelen kan je bijv. krijgen in de knoevel shop. Toegevoegd na 4 uur: https://www.knoevelshop.nl/shop/ http://www.huisdierendokter.nl/ Hier kan je iets halen, als je bijvoorbeeld besluit niet te behandelen. Ik zou dan wel preventieve pijnstiller geven, omdat je gewoon niet altijd duidelijk merkt of je caaf er last van heeft of niet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100