Maffe kat van ons wil alleen maar uit de schoonmaak emmer drinken. Is dit erg?

Een van onze twee katten wil momenteel alleen maar uit mijn schoonmaak-emmer drinken. Omdat hij dit ook deed waar ik zeepdoeken in uitspoelde zorg ik nu dat de emmer leeg en omgespoeld is met slechts een laagje -schoon- water voor hem erin.

Ik ga niet de hele emmer uitschrobben voordat ik hem er water ingeef, dus kan het kwaad als ik die emmer alleen even omspoel en - achteloos- wegzet met een bodempje water erin zodat de kat hem zogenaamd zelf om kan gooien en eruit drinken?

Toegevoegd na 26 minuten:
Het gekke is dat ik het er ook nog niet 'speciaal' voor hem neer moet zetten, want dan haalt meneer zijn neus er voor op. Aleen waneer ik de emmer zogenaamd achteloos wegzet met een laagje water erin dan kan hij niet wachten om hem om te gooien en erin te duiken :-/

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

zolang je niet schoonmaakt met dettol is er weinig aan de hand lijkt me. maak je wel schoon met dettol, reinig de emmer dan eerst grondig. katten zijn slechte drinkers, en moeten worden aangemoedigd voldoende vocht binnen te krijgen. zorg dat er her en der door het huis waterbakjes staan, liefst niet in de buurt van de kattenbak of etensbak. ook een drinkfontein kan katten verleiden meer te drinken.

als er niet te veel zeepresten in de emmer zitten lijkt het me geen probleem... mijn kat dronk het liefste uit de toiletpot...

Geeft niets... Daar kunnen zo goed tegen, no problem at all...

die van mij drinkt alleen uit het kanaal dus oke

dat kan geen kwaad mits even omgespoeld,als een kat het niet vertrouwd drinkt ie er echt niet uit.

Je moet je kat niet zo verwennen. Hij gaat echt wel uit een normaal bakje drinken als er niets anders is. Je gaat je kind toch ook niet uit de wc laten drinken? Opvoeden heet dat, dat kun je ook met katten, naar het vraagt wat tijd en aandacht !

Water is water, waar het ook uit komt....

Als je het omspoelt kan het geen kwaad lijkt mij. Maar hoe slecht zal het zijn als een kat alleen regenwater wilt drinken, wat dus buiten in bakjes ligt???

Hmmm als ik dit zo lees is het jou kat niet zozeer om het water te doen, danwel om het iets doen wat niet mag. Hij laat je duidelijk merken dat hij het niet leuk vind als je het er voor hem neerzet, dus gaat het echt niet om het water zelf. meer lijkt dit op een streid om wie de baas is, jij of je kat. Ik zou dus in jou plaats gewoon zeer concequent die emmer LEEG wegzetten en de kat gewoon een bakje met water neerzetten, het liefst van steen, zodat hij het ook niet om kan gooien. groetjes witchy.

Buitenkatten drinken de meeste vocht buiten. Vocht van blaadjes, slootjes, plassen, regenwater, enz. Ook al zet je voldoende waterbakken binnen neer. Dit is heel apart maar heel normaal. Hier moet je niets aan doen. In dit geval zit er ook een soort van spel/dominantie element in. Het is aan jou wat je hiermee wilt doen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100