Hoe kan een poes uit de tuin ontsnappen, terwijl je tuin volledig hebt omringt en beschermd voor uitbraken? En hoe voorkom je het verder?

Onze heilige birmaan een vrouwtjes kat van al ongeveer meer dan 12 jaar, dun en heel lenig en nog vol energie.
Ontsnapt heel vaak uit de tuin, we hebben schuttingen staan met een soort ijzer draad erboven richting tuin wijzend. Het is zo hoog als de wet voorschrijft.
De spullen die in de tuin staan niet tegen de wand zodat ze niet met een sprong omhoog kan.
En ook niet via het houten rek dat je ziet staan, er zit genoeg ruimte tussen om er niet over heen te kunnen, het is vooral zodat ze uit de tuin kunnen kijken.

Me vader heeft ook net een open tuinhuisje gemaakt, voor de bbq zodat we als het regent daar kunnen zitten.
Er zitten wel een paar plekjes, maar het zou niet mogelijk moeten zijn via dat eruit te komen.

Ik heb ze al eens gezegd plaats een camera en kijk wat ze doet.
Hier 2 foto's de beste die ik heb om te laten zien, heb er geen van de tuin zelf.

Ze lijkt wel een houdini ofzo. In ieder geval wanneer ze ontsnappen staan ze zo weer voor de deur, zeldzame keer gaan ze aan de wandel.

Toegevoegd na 3 dagen:
Let niet op de kat in de foto want dat is het mannetje, ik heb het over het vrouwtje. Slank, lenig en licht vol energie.

Weet jij het antwoord?

/2500

Bij ons was in de slaapkamer het ruitje boven de deur weg, onze kat kwam daar vrolijk doorheen gesprongen, dus vind het niet heel raar, wat veel mensen doen is 3 stroomlijntjes spannen op de plaatsen waar je nu het hek iets naar binnen hebt steken, wel zorgen dat je ook met een geleider contact maakt met de grond, anders voelen ze er nog niks van. Na 2 x laten ze het meestal wel uit hun hoofd

Als je niet wilt dat ie ontsnapt kun je beter een net over je tuin heen spannen, alle kieren en gaten weghalen, vooral je heg ook, want daar zit altijd ruimte bij.. En inderdaad is je tuindeur ideaal om tegenop te springen en sowieso de hele schutting. Zoals eerder gezegt, als katten iets willen...

Het is voor ons niet zo makkelijk te zien waar ze mogelijk ontsnapt is. Met name omdat katten meestal plekjes vinden, waar je het absoluut niet van verwachtte. Persoonlijk heb ik een kattenren, daar kunnen ze echt niet uit, maar ik snap absoluut waarom je jouw opzet hebt, want dan is het toch wat vrijer opgezet (zowel voor de katten als voor jou). Wat je het allerbeste kunt doen in dit geval is de kat naar buiten laten onder toezicht, puur om na te gaan waar er uiteindelijk dan ontsnapt wordt. Veel succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100