Hoe kan ik het beste in mijn kat z'n bekje kijken?

Het liefst zonder dwang. Mijn kat eet slecht de laatste tijd en ik wil zien of hij er een ontsteking o.i.d. heeft. Hopelijk heeft iemand een handige tip.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Helemaal zonder dwang doe je door goed te kijken als ze net geeuwen. Klinkt een beetje flauw, maar katten doen dat best vaak, dus het is te doen. Verder moet je het gewoon proberen, sommige katten laten zoiets heel makkelijk toe. Wat je ook kunt doen is de wangen een beetje naar binnen drukken, dan doen ze vaak vanzelf de bek open omdat ze anders op hun wang bijten.

ik zet de kat met de rug naar mij toe, terwijl ikzelf op mijn knieen zit, met gekruiste enkels. op deze wijze kan de kat niet achterwaards ontsnappen. dan pak ik hem met duim en middelvinger aan weerszijden van de bovenkaak, en trek met de andere hand het bekje open aan het vel van z'n kinnebak. door je schuin over de kat heen te buigen heb je een redelijk zicht. toch spartelt de kat vaak tegen, en heb je niet de kans eens goed te kijken. in geval m'n kat slecht eet ga ik liever even langs de dierenarts.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100