mijn nieuwste ratje niest heel veel.. ze is nog erg jong, iemand tips waardoor het niezen over gaat?

mijn nieuwste ratje niest heel veel.. ze is nog erg jong, iemand tips waardoor het niezen over gaat?

Weet jij het antwoord?

/2500

ratten zijn erg gevoelig voor stof en sterke geuren. Je moet dan ook in de kooi GEEN zaagsel, hooi, kattengrind of andere stoffige bodembedekkers e.d. gebruiken! Gebruik liever geperste houtkorrels, houtsnippers en/of papier. Zorg er ook voor dat je de kooi op tijd schoonmaakt en dat ze goed geventileerd wordt (maar wel zonder dat het tocht, want daar kunnen ze ook niet goed tegen). Als je ratje geen (snot)korstjes bij ogen en/of neusje heeft zal het allemaal wel meevallen. Belangrijk is dat het diertje wel levendig is en goed eet en drinkt. Als in de kooi alles in orde is en het niezen gaat na een dag of wat niet over, ga dan naar de dierenarts. Want je weet maar nooit.. Heel veel sterkte! Xx

Vaak komt het van het stof van zaagsel, ze zeggen altijd wel je moet geen zaagsel pakken maar ik weet zeker dat de meeste gewoon zaagsel gebruiken! ;) en mijn cavia is een keertje dood gegaan aan longontsteking, toen nieste hij ook. maar je kan ook altijd voor de zekerheid even langs de dierenarts gaan, ik bedoel je weet het nooit. groetjes.

Wow, ze is echt mooi! Precies, de grondbedekking is meestal het eerste, ik raad je aan bark te halen, is licht vochtig en niet knijpend voor de luchtwegen. Ook wat extra vitamine, die kan je halen in vorm van b.v. calciumsticks, gedroogde groenten, rozijntjes etc.. Succes en let goed op dat het geen niesziekte is! Ga echt even naar de dierenarts als het blijft :)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100