Kan een kat wel gelukkig zijn in zijn eentje?

Ik krijg volgende week een jong katje maar ik zit er best wel aan te denken of het niet zielig is. Ik woon alleen(niet ruim), werk part time. Als hij groot genoeg is mag hij naar buiten.
Natuurlijk is het leuker en gezelliger voor een kat maar is het slecht als ik er maar 1 neem?

Weet jij het antwoord?

/2500

Katten kennen het begrip "geluk"niet volgens mij. Maar als ze het wel kennen: mijn katten (vorige en deze) zien er niet uit of ze het niet naar de zin hebben, in hun eentje bij een mens. Lijkt mr geen probleem dus, kat alleen.

als je het liefst maar 1 kat wil, ga dan liever eens kijken in het asiel. daar zitten katten die nooit gesocialiseerd zijn op andere katten, en nu niet anders meer dan alleen kunnen leven. het zou jammer zijn als je katertje ook die kant op zou gaan, omdat hij geen katten meer om zich heen gewend is. besef dat het een probleem kan gaan worden als je je over enkele jaren bedenkt, en er toch graag een tweede bij wil. als je ziet hoe ze samen kunnen spelen, tegen elkaar aan kunnen slapen, elkaar likken en verzorgen, dan zie je ook dat je een enkel katje tekort doet. je hoeft niet ruim te wonen; voor katten telt niet alleen het vloeroppervlak, maar ze gaan ook graag de hoogte in. daar kan je handig op in springen door hogere plekjes voor ze vrij te maken.

In het begin kan dit wel, want dan slapen ze het overgrote deel van de dag. Maar als wat ze ouder worden gaan ze zich snel vervelen en als ze niet naar buiten kunnen/mogen (wat ook een goede optie is) is het wel zo fijn om er nog een aan te schaffen. Dit ligt wel ook aan het ras. De meeste katten worden alleen wel eenzaam. Dus als ze naar buiten kunnen is dit zeker een oplossing. (doe ik ook, werkt geweldig en je hoeft niet nog een aan te schaffen) Anders is het beter om er een bij te nemen. Ik hoop dat je er wat mee kunt!

Helemaal niet zielig hoor. Ik heb mijn hele leven al katten en meestal eentje. Neem vooral een poesje die zijn aanhankelijker en lopen niet zo gauw weg. veel plezier met ermee.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100