Is een vis in een kom, een konijn in een hok of een vogel in een kooitje zielig?

Zelf hou ik het meest van mensen die de beesten lekker rond laten lopen, vliegen en zwemmen. (ik bedoel natuurlijk niet dat ze nu allemaal los gelaten moeten worden, maar; bezint eer ge begint)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Van nature heeft een b.v. een konijn een hol om zich in te verschulen, het is vrij om te gaan waar het wil. Een beest hoort niet in een hok of kooi. Dieren die normaal in de vrije natuur bij soortgenoten leven horen in een hokje al helemaal niet alleen te zitten. Wanneer je dan toch besluit een dier te nemen, kies dan voor een dier dat bij je thuis of in de tuin ook lekker rond kan huppen of vliegen en zorg voor een soortgenoot zodat het beest niet alleen is. Zit een dier alleen in een hok, kooi of viskom, ja, dan vindt ik dat zielig.Dieren hebben veel aandacht nodig. Wanneer je ze dat niet of minimaal kunt geven dan is het misschien niet verstandig om voor een dier te kiezen.

Ik vind: dieren horen niet hun hele leven in een hok. Een hok of kooi dient als slaapplaats of veilig plekje om uit te rusten. Een vis heeft ook een grote bak nodig om zich plezierig te voelen, geen rond kommetje. Ik vind het dus inderdaad zielig... mijn vogels vliegen altijd los als ik thuis ben. Mijn idee: stop vogels in een grote voilere of geef ze voldoende ruimte om rond te vliegen in huis. Konijnen in een buitenren, kippen lekker scharrelen en vissen in een grote bak water.

nee hoor deze dieren weten niet beters en nu krijgen ze op tijd eten en water en in de natuur zullen er niet veel overleven omdat ze niet geleerd hebben om zelf voedsel te zoeken

Ja inderdaad bezint... Maar ik zie weleens konijnen in een erg klein hokje zitten en ik vind dat niet kunnen. Schaf dan geen dier aan of als je de ruimte hebt, maak een konijnenren. Zelfde verhaal met een kanarie, ik zou absoluut geen vogel in een klein kooitje houden. Dieren horen de ruimte te hebben en een goede verzorging.

Het ligt eraan hoe groot de kom, het hok of de kooi is. Veel dieren weten niet eens beter en vinden het geen probleem. Veel dieren zitten juist graag in hun verblijf omdat het ze een veilig gevoel geeft.

Ik begrijp je wel ,ik houd persoonlijk niet van dieren in hokjes.Ik krijg er altijd hartzeer van.Dus ja ik vind het zielig.Ik vind het toch een bewegings beperking voor sommige dieren.

Wij hebben 2 valkparkieten in een papegaaienkooi zitten, en al zetten we het deurtje open, jut en jul blijven in het kooitje zitten. Heel af en toe in een vlaag van verstandsverbijstering komt jul bij me om even te kroelen en verdwijnt dan weer in het kooitje. Onze hond heeft een bench, why? omdat als we niet in de buurt zijn niets heel blijft en alles gesloopt wordt, en aangezien ons hondje (bordeauxdog van 60 kilo) zo enorm klein is en rond loopt als een olifant in een porcelein kast slaapt ze in de bench en laten we haar over het algemeen lekker los in de woonkamer.

Een vis in een kom draait alleen maar rondjes, en een grote bak met meerdere vissen zou dan wel net zo fijn zijn omdat ze vaak in scholen zwemmen. Een konijn in een hok die buiten staat heeft aandacht nodig en een maatje. Om niet alleen te zijn. Een vogel in een kooitje is ook zielig en heeft ook een maatje nodig en moet ook af en toe de ruimte hebben. Je ziet het op mijn avatar, lekker met zijn tweetjes buiten op een bankje aan de IJssel. Zelf ben ik altijd een voorstander om er 2 te hebben.

Ik denk dat hier geen éénduidig antwoord op te geven valt. We kunnen het de dieren immers niet vragen. Maar persoonlijk vind ik het wel zielig. Een dier hoort het leven te kunnen leiden dat voor het dier het meest natuurlijk is. Dus een vogel hoort vrij te kunnen vliegen, een vis vrij te kunnen zwemmen en een konijn vrij rond te kunnen hupsen. Alleen hoorde ik laatst wel dat een vis maar een geheugen heeft van 3 seconden. Ik weet niet of dit waar is, maar als dit zo is dan zou de grote van de kom of aquarium niet zoveel uit hoeven te maken. Gezien het korte geheugen dan. Maar eigenlijk is het houden van dieren in kooitjes eigenlijk ook egoïstisch, want wij maken het belang van het dier ondergeschikt aan ons belang.

Een vis in een kom, een konijn in een hok of een vogel in een kooitje. Is niet zielig..! Want dat zijn namelijk het huisje van die dieren... Maar ze MOETEN wel eens losgelaten worden.! maar een vis kan je sowieso niet los laten, dat is weer een ander verhaal.

op zich heb ik geen problemen met dieren in een kooi, mits niet te klein. maar verdiep je in het natuurlijk gedrag van het dier in kwestie, en schep de voorwaarden zodat het dier daar aan kan voldoen. zorg voor uitdagingen om verveling tegen te gaan. ook belangrijk: hou groepsdieren niet alleen.

Een kooi of kom staat zo gigantisch ver af van de natuurlijke leefomgeving van een dier, dat de meeste pure dierenmishandeling zijn. En 'ze weten niet beter' is natuurlijk een non-argument. Een kind dat vanaf zn geboorte mishandeld wordt, mag dan ook gewoon bij zn ouders blijven, omdat ie toch niet weet hoe het anders kan, zolang ie maar niet ziet hoe het in andere gezinnen gaat? Deze dieren hebben er misschien geen bewustzijn van, maar kunnen totaal niet hun natuurlijke gedrag vertonen, waardoor ze nooit lekker in hun vel zitten. Veel dieren hebben bijvoorbeeld beweging nodig, zelfs goudvissen in de natuur zwemmen kilometers per dag, dat is echt heel wat anders dan wat rondjes zwemmen in een kommetje. (En dan heb ik het nog niet eens erover dat velen heel vroeg dood gaan aan zuurstofgebrek, ze kunnen wel 20 tot 40 jaar worden als ze goed verzorgd worden). Vogels hebben behoefte om te vliegen..... niet om de hele tijd/het grootste deel van hun tijd opgesloten te zitten in een kooi. Ik vind zielig niet het goeie woord, ik zou zeggen respectloos. Een dier beroven van een fatsoenlijk leven, met veel te weinig aandacht voor de natuurlijke behoefte van het dier, omdat je zo graag een leuk speeltje voor jezelf wilt.... Toegevoegd na 1 minuut: http://www.vissenbescherming.nl/pg-17392-7-21233/pagina/goudvissen_-_goudviskom.html

Dat mensen geneigd zijn om alles in hokjes te stoppen om maar niet teveel na te hoeven denken vind ik al zozo. Maar levende wezens in kleine ruimtes stoppen voor de rest van hun leven vind ik schandalig.

Ik vind het altijd een beetje moeilijk om menselijke gevoelens 1 op 1 op dieren te projecteren, maar de menselijke factor helemaal weglaten uit de vergelijking, is misschien nog wel moeilijker. Want wat is natuurlijk, en is dat altijd 'beter' ? Mensen horen van nature ook vrij te zijn, en toch zou niemand zijn comfortabele ' hokje' willen missen, met alle gemakken onder handbereik. Maar een konijn in een hokje (instant hol zonder graafwerk, met eten, drinken, vers stro en eventueel speeltjes onder handbereik, het enige dat ontbreekt is een leuk vosje om voor weg te rennen) vinden we dan weer het toppunt van zielig. Is een koe in de stal zieliger dan een koe in de stromende regen in een weiland ? Is een vogel in een kooitje zieliger dan een vogel die voortdurend zijn eten bij elkaar moet scharrelen en op zijn hoede moet zijn voor roofdieren ? Vliegt een vogel, rent een konijn, voor zijn lol ? Dat weten we eigenlijk helemaal niet. We kunnen wel probéren ons er een voorstelling van te maken, maar kunnen er niet 100 % zeker van zijn. Een hond in een kooi lijkt me zonder twijfel zielig (ook omdat het een heel sociaal dier is), maar een hamster, die sowieso al 3/4 van de tijd ligt te slapen en in de natuur de rest van de tijd besteed aan eten en vluchten ? Ik zou er eerlijk gezegd geen uitspraak over durven doen.....

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100