Mijn hond heeft een kale plek op haar rug, wat is dat?

Mijn hond is 8 jaar en heeft een kale plek met schilfers achter op haar rug. Ze is langharig en dat plek is de enige plek waar geen haar meer groeit. Weet iemand wat dat is en hoe het weggaat??

alvast bedankt

Weet jij het antwoord?

/2500

.. Het kan van alles zijn, van vlooien allergie tot schurft.. dus beter even langs de dierenarts die heeft er lang voor geleerd om het te weten...

het kan ook stress zijn dan liken ze zich ook kaal meestal ook achter op de rug

Ik denk dat het door de anaalklier komt.Als hij te dunne ontlasting heeft ,wordt die niet meerleeggedrukt.En dan krijgt hij jeuk vlak boven de staart. Hij gaat dan bijten op die plek .Wat geef je hem te eten?En wat voor olie doe je erbij ? Als je z'n staart optilt , kan je met je (geoliede) vinger de anaalklier links en rechts uitdrukken naar de uitgang toe. Geef hem voorlopig even Hard voer. Als hij harde drollen heeft drukken die de anaalklier leeg. Dus eerst even zelf uitdrukken. Dan is de jeuk vrijwel meteen weg. Vertel hier even wat voor voer je geeft, en of je recent ander voer gegeven. Toegevoegd na 4 dagen: Als wij de moeite nemen om jouw vraag te beantwoorden , is het fatsoenlijk als jij jouw vraag verder toelicht als daar om gevraagd wordt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100