Moeten er altijd brokjes in het bakje van m'n katje zitten?

Mijn katje is 9 maanden. Soms is zijn bakje met brokjes leeg. Moet hij 24/7 de beschikking hebben over brokjes?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

ja dat is wel het beste. katten eten gemiddeld tussen de 15 en 20 hapjes per dag, dat is de natuurlijke gang van zaken. na 3 uur is het maagje leeg, en zijn ze toe aan een nieuwe kleine maaltijd.

Nee. Geef hem op een bepaalde tijdstippen per dag brokjes, dan kunnen ze daar ook aan wennen.

Dat verschilt van kat tot kat. Onze kat eet gewoon als hij zin in eten heeft, en wordt daar niet dik van omdat hij zijn hele leven altijd eten ter beschikking heeft gehad. In andere gevallen is het wel bekend dat de kat continue alles eet wat er is en dan is continue brokjes hebben staan niet handig

Eigenlijk hangt het er van af. Een kat heeft een hele kleine maag en kan daarom geen grote hoeveelheden tegelijk eten. Daarom zou het ideaal zijn om in meerdere porties over de dag verspreid te voeren indien haalbaar. Sommige katten kunnen ook goed omgaan met de constante beschikbaarheid van eten, en verspreiden het zelf. Andere katten zullen de bak ni een keer leegeten. Belangrijk is om in de gaten te houden wat voor kat jij hebt en je niet te veel te laten beïnvloeden door argumenten als 'in de natuur...'. Katten leven niet in een natuurlijke situatie maar in een kunstmatige, dit vraagt om kunstmatige oplossingen. Het is niet voor niets een feit dat veruit de meeste katten licht tot ernstig overgewicht hebben. Dit geld ook voor katten die naar buiten gaan. Oftewel, houd je aan de daghoeveelheid voer die voor jouw kat op de verpakking van het voer wordt genoemd. Meer heeft hij echt niet nodig. Vervolgens is het een kwestie van ervaren of je dat 's ochtends in zijn bak gooit zodat hij het zelf kan uitzoeken, of dat je het opdeelt en op verschillende tijden voert. Leer je kat kennen!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100