Hoe doe ik mijn kat 't best naar de dierenarts?

Mijn kat is dus redelijk koppig, je kan 'm niet opnemen ofzo, dus gewoon meenemen in de auto is geen optie, een lijband zou hij ook niet willen aandoen denk ik..

Bestaan er korrels ofzo voor katten waardoor ze rustig/slaperig worden?

Hij kan al een jaar of meer zijn linkeroog toe doen, zijn ooglid gaat gewoon over zijn oog als hij slaapt, dus alleen het velletje,nu merk ik dat mijn kat zijn linkeroog heel dik staat, en rood is, het lijkt ook alsof hij mascara aanheeft(zeer zwart dus), we willen er mee naar de dierenarts maar hoe..


Mijn kat is ong. 5 jaar, mannetje

Weet jij het antwoord?

/2500

Misschien vragen of de dierenarts naar huis komt, die weet daar wel raad mee.

er zijn 2 opties. die zal ik effe uitleggen. 1. vraag of de dierenarts naar je huis mag komen om te kijken, zoals de eerste persoon hier zei. 2. koop een kattenkooitje en kattensnoepjes. toon je kat een kattensnoepje en leg het een beetje verderop. toon dan nog een kattensnoepje en leg het nog een beetje verder. leg het laatste snoepje helemaal achterin de kooi. je kat zal er dan in gaan. doe dan snel de deur dicht. dat zit hij in een kooi en kan je hem meenemen. veel succes! ps. ik doe dat ook als mijn kat lastig doet.

bel de dierenambulance. wij vangen de kat, stoppen hem in een transportkooi, en eventueel zorgen we ook voor het vervoer naar de dierenarts en terug. desgewenst kan de eigenaar mee.

Je kan ook een dierenarts aan huis laten komen dan hoef je zelf geen verplaatsing te maken. Indien dat geen optie is dan kan je bij de dierenarts gaan navragen over welke middelen die beschikt om de kat tijdelijk loom te houden zodat je die in een gesloten box kan overbrengen. Je kan ook proberen om een lekker hapje achteraan in zo'n box te plaatsen zodat de kat er zelf in kruipt. Van zodra de kat er in zit sluit je het hokje kordaat af. Niet twijfelen bij het sluiten en doe het desnoods met 2 helpers want een kat die zich in het nauw voelt gedreven kan heftiger uithalen dan je ooit voor mogelijk hield. Neem alleszins eens contact op met de dierenarts want die hebben een pak extra ervaring met dit soort zaken. Succes ermee! en geef die 'eigen-wijze' kat een dikke knuffel van me ;-)

Je zou gewoon een oude handdoek in een bananendoos kunnen doen. Zet daar een schaaltje met een goed ruikend stukje vis in. Als je hem eerst met het schaaltje vis naar de doos lokt (zodat hij ongeveer weet waar hij moet zoeken) zal hij bijna zeker op eigen kracht in de doos springen. vervolgens kun je er gerust de bovenkant van de doos opdoen, omdat bananendozen vrij groten luchtgaten hebben. (Leg eventueel ook een doek op ''te'' grote luchtgaten, zodat hij er niet uit kan.) Laat de kat iig niet winnen door zijn koppigheid oid. Het klinkt best serieus wat je typt, en hij heeft er dus alleen maar baat bij als je hem zo snel mogelijk naar de dierenarts brengt. Ook zou je de dierenarts kunnen bellen en hem de vraag voorleggen. Misschien is dit een vaak voorkomend iets en weet hij zo al te zeggen wat je kan doen. Misschien dat je dan alleen wat oogdruppeltjes oid kunt komen ophalen, zonder daarvoor je kat mee te hoeven nemen. Alleen de oogdruppels oid toedienen bij de koppige kat zoals je hem omschrijft zal dan wel weer een uitdaging worden ;) Succes!!

valeriaan!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100