hoe leer je langharige teckels af om de boel te slopen?

Wij hebben twee teckels en snachts zijn ze los in de kamer en slopen niets.
Overdag als we ze wel eens los laten slopen ze de boel, (schoenen kleed).

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De meeste mensen zien teckels als schattige huishondjes en handelen daar ook naar. Beetje mee tutten, beetje uitlaten, beetje mee grozen. Wat men vergeet is, dat teckels werkhonden zijn met tomeloze energie. Het zijn prooizoekers met een prima neus en een lijf dat erop gebouwd is om op jacht te gebruiken. Aan thuiszitten zonder werk hebben ze een broertje dood. Aan een blokje om, misschien nog een blokje, hebben ze echt niet genoeg. Lopen en werken is hun lust en hun leven. Bij gebrek aan werk zoeken ze het gewoon zelf op. Als ze dan met zijn tweeën zijn is het dikke pret. Natuurlijk doen ze 's nachts niets. De nacht is om te slapen en dieren zijn zich dat ook bewust. Je kunt het met straffen er uit meppen, letterlijk of figuurlijk. Je houdt er gebroken honden aan over. Ga naar een hondenclub en vraag wat voor leuke dingen er zijn om met een teckel te doen: speuren, jagen.... Ga minstens twee uur per dag met ze wandelen en geef ze gedurende de wandeling af en toe een kwartiertje de kans hun neus te gebruiken. Zet zelf een spoortje uit en zoek op google hoe dat moet. Als je dit allemaal doet, ben je verlost van het slopen en heb je gelukkige honden ...en een gelukkige baas.

Als iets doen wat niet mag straffen. Je hebt ook zo'n goedje dag je kan halen bij een speciaalzaak voor dieren dat geurloos is maar blijkbaar heel erg bitter voor honden dit los hè op in water en spuit je over je spullen. Als ze dit een paar keer hebben geproefd us de pret wel snel over.

Dit lijkt op verlatingsangst. Bij de dierenarts kun je een D.A.P. verdamper kopen deze stop je in het stopcontact en deze verspreidt een kalmerende geur voor honden. Dezelfde geur die een moederhond verspreidt als ze haar pups verzorgd. Zie link.

Bronnen:
http://www.rescuedogseurope.eu/main.php?pa...

Koop een hondenbench voor ze, doe hun mand er in en de hond als je weggaat, dat is dan hun eigen plek en vinden het nog fijn ook.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100