chihuahua (gesterr. reu, 2 jaar) plast meestal binnen zodra hij riem omkrijgt voor het uitlaten.Oren in de nek.Veel geprobeerd!Angst?deemoedplas?

hij begon hiermee nadat mijn man een half jaar geleden 2 weken in het ziekenhuis lag.Optillen,niet aankijken,in de bench aanlijnen,snoepje geven vooraf ,hem roepen,helpen niet.Kan niet los mee omdat we in flat wonen met veel honden.Overdag is hij wel zindelijk en wordt voldoende uitgelaten.Zodra je de riem oppakt als hij hem al omheeft(zonder te plassen)doet hij het alsnog en dat is ook op de galerij,in de lift of in de hal.

Weet jij het antwoord?

/2500

Misschien heb je dit probleem zelf veroorzaakt toen je man in het ziekenhuis lag. Als je zelf volkomen in de war bent, kan je een hond manipuleren en slechte gewoonten veroorzaken. Graaf eens diep in gedachten wat je kan hebben gedaan. Hem meewarig toegesproken bij de eerste fout. Het door de vingers hebben gezien omdat je al zo moe was en gedacht hebt: ach het beest is ook in de war. Inmiddels is het een ingesleten gewoonte die doorbroken moet worden. Daarbij moet je eenmalig een hondentherapeut inschakelen. Die kan zien of je moet corrigeren en op welke manier. Van hieruit kan ik de lichaamshouding van de hond niet zien en zou verkeerde adviezen kunnen geven.

Hij heeft kennelijk 1/2 jaar geleden het uitlaten gekoppeld aan iets heel akeligs. Ik denk, dat het angst is, wat hij je laat zien. Dat hoeft niet de ziekenhuisopname van je man te zijn geweest. Misschien is er toevallig buiten iets gebeurd waar hij erg van is geschrokken of zo. Je schrijft: "het gaat VAAK mis"....daaruit haal ik, dat dit niet altijd het geval is? Misschien kan je voor jezelf nagaan, wat er anders is als hij niet plast. Wat je kunt proberen is een totaal andere aanpak bij het uitlaten. Bijvoorbeeld niet aanlijnen, pas als je buiten bent. Ik begrijp het punt van de flat en de vele honden, maar het is het proberen waard. Wees vrolijk en assertief. Zet dat geplas uit je hoofd als je een nieuwe aanpak gaat proberen. Of pak je sleutels al een uur eerder bijvoorbeeld, of doe je jas niet aan (kan binnenkort weer) en neem een vest. Dus verander je normale gewoontes een poosje heel bewust. Wat je ook kunt doen: pak je jas en sleutels, maar ga niet met hem weg. Let ook op je lichaamstaal en wat je zegt als je met hem naar buiten gaat: verander dat. Zeg dus niet bijvoorbeeld: "kom we gaan naar buiten" als je dat altijd zegt. Maar zeg niks, of iets totaal anders. Helpt dat niet, dan zou ik iemand in de arm nemen, die verstand heeft van het gedrag van honden. Succes!

@marieke4260 : 6 maanden geleden is er iets gebeurd (je man in het ziekenhuis) en heb jij, de hond minder tijd kunnen geven dan hij normaal gewend was. Nu heeft het zich ontwikkeld tot een probleem (wanneer je wel tijd voor hem hebt) namelijk extreme blijdschap en daardoor geen controle over de blaasspieren (door opwinding). Advies De oplossing is het volgende : Wanneer je van plan bent de hond uit te laten dan doe je je jas aan, pakt je sleutels en stopt die in je jaszak(?), daarna pak je de riem en dan heeft je hondje allang door dat je hem uit gaat laten. Hij staat al dan niet te springen van plezier (opwinding) en te plassen. Je doet niets op dat moment, je wacht net zolang tot hij gaat zitten of liggen en niet meer rond rent, opspringt of om je heen loopt plassend of niet. Als hij rustig is en niet eerder, dus ook rustig adem haalt niet hijgend, dan doe je de riem vast. Als hij voordat je dit gedaan hebt alweer opgesprongen is en weer opgewonden is : wachten, de riem niet vastmaken, wachten tot hij rustig is ! Eindeloos geduld en doorzettingsvermogen heb je nodig, maar in principe heeft de hond het zo door. Niet ongeduldig worden, denk daar aan ! Succes ! Toegevoegd na 2 minuten: ik vergeet de bron : tv-programma: 'The Dogwhisperer' / National Geographic

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100