Mag mijn hond dat bot?

We hebben een beenham in de oven gedaan en het vlees in plakjes gesneden voor op tafel. Nu willen we het bot wat er in zit aan de hond geven. Mag hij dat hebben? Een kippenbotje mag niet want dat versplintert. Maar een dikke varkens bot kan toch geen kwaad?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het eetgedrag van je hond en de grootte bepalen het antwoord op deze vraag. Schrokoppen van een groot formaat kunnen bij de dierenarts terecht komen met ingeslikte (delen van) botten, ongeacht van welk dier. Bedaard kluivende hondjes of honden hebben hier al gauw minder last van. Het goed kunnen/willen vermalen van botten door de hond bepaalt bijna altijd of hier ongelukken mee kunnen gebeuren. Denk maar eens aan de vergelijking met het om een weddenschap eten van glas door sommige durfals: ook hier geldt: voorzichtig afbijten en langdurig kauwen(=vermalen), doorslikken gaat daarna moeiteloos en zonder bloedingen. Ofwel: eerst het eetgedrag van je hond bestuderen

Ja dat mag hij zeker hebben en dat is ook heel goed voor een hond. Laat hem er lekker op kluiven dan worden meteen zijn tanden goed schoon.

Bot op zich kan geen kwaad. Let wel op dat er niet teveel vlees op het bot zit, varkensvlees is eigenlijk te vet voor een hond. Rundvlees is beter.

ik zou geen varkensvlees geven ivm de ziekte van Aujeszky. een varkensbot opzich kan geen kwaad, (correct me if im wrong) maar blijf er wel bij en laat de hond niet alleen als ze een bot hebben, dit vind ik persoonlijk erg gevaarlijk omdat ze zich misschien kunnen verslikken in een stuk bot.

dat mag hij wel hebben mijn hond krijgt ook van zulke botten en hij is een gezonde gelukkige hond

Varkensvlees KAN giftig zijn, er zit dan een of andere bacterie in die giftig is voor de hond maar niet voor de mens. Ik zou het niet geven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100