kan je een pup van 5 maanden 8 uur alleen laten ?

ik werk om de dag 8 uur

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee! Dat is gewoon te lang zeker als de pup daar niet op getraind is. Je kan beginnen met iedere dag wat langer van huis te zijn zodat de pup daar aan kan wennen. Je verstoort wel het uitlaat ritme als je het beestje 8 uur niet kan uit laten. Hij zal zijn behoefte dan in huis gaan doen terwijl dit natuurlijk niet mag als je thuis bent. Erg verwarrend en niet handig en 8 uur is gewoon erg lang voor een jonge pup. Is er niemand die er op kan passen op die dagen en/of uit laten?

Nee , in een nood geval moet het . Maar een pub moet zo om de 2 uur naar buiten . En ja de aandacht . Een pub heeft meestal veel aandacht nodig , gaat janken , z'n tanden zetten in je meubels . Zo iets moet je langzaam opbouwen , maar meer dan 6 uur alleen is meestal zelfs bij een volwassen hond al heel lang . Kan je niet , in je lunch tijd heen en weer ? Of een buur vrouw , vriend , kennis vragen 2x langs te gaan om de hond uit te laten . Ja met huis dieren bezint voordat men begint .Hebje misschien een tuin ? Of een balkon ? Maar pas op een jonge hond wil dingen onderzoeken , dus gaat door de heg heen , of onder de balustrade's vh balkon door . Het blijft moeilijk. Een bench misschien zou een tijdelijke oplossing zijn. Maar zeker niet ideaal . Ps zijn soms te huur bij een asiel , of dieren opvang . Succes .

In principe is dit goed te doen ware het niet dat je wel vanaf het begin had moeten starten met de training. Het is niet verstandig om je pup nu 'alla minuut' 8 uur alleen te laten. De pup zal gaan protesteren door te janken en hoogstwaarschijnlijk zijn/haar behoefte binnen te doen. In het ergste geval zelfs je spullen slopen in huis. Probeer de tijd langzaam op te bouwen met leuke speeltjes, zachte muziek aan of een kong. Een knuffel met jouw geur kan soms ook wonderen doen...

Kunnen we zo niet bepalen, we weten niet hoe de pup voor de rest is opgevoed. Ben je al intensief bezig geweest met gewenning van langere tijd alleen blijven is er weinig aan de hand, ga je dit plotsklaps doen krijg je grote problemen.

Nee,zelfs voor een volwassen hond is dit te lang. Een pup van die leeftijd moet nog zeker 4 a 5 keer per dag naar buiten en de pup heeft nog veel te leren qua opvoeding. Daarbij is een hond een roedeldier die zijn roedel het liefst om hem heen wil hebben,dit wil niet zeggen dat je een hond nooit alleen kunt laten,maar hooguit 3 a 4 uur en echt niet langer,het liefst nog korter en pas als de hond gewend,opgevoed en zo goed als volwassen is.

Een hond is een gezelschapsdier, niet alleen voor het baasje, maar ook voor de hond is het beter niet (te) lang alleen te zijn. Als je niet in staat bent om iedere dag in het gezelschap van je hond te zijn en hem 8 uur lang alleen moet laten, raad ik je aan geen pup te nemen. Het beestje is al zijn moeder kwijt geraakt en om hem dan ook nog een zijn reservemoeder te ontnemen, lijkt me niet raadzaam.

8 Uur is ERRRUG lang, en nee, dat kun je echt niet doen om redenen al eerder aangegeven. Is er misschien een hondenliefhebben in de buurt die de pup kan uitlaten? Een uitlaatdienst misschien? Een hondenwandel groep? Kun je de pup niet meenemen naar je werk? Hij is overal liever als jij er bent.

Toen we onze oude hond in moesten laten slapen, die ook 2 tot 3 keer per week goed 7.5 uur alleen was hebben we een nieuwe hond genomen. Wij wilde ook geen jonge pup maar hebben gezocht naar een iets oudere. Wij hebben nu een labrador en die was ook 5 maanden toen we der kregen, ik heb de eerste 2 weken met halve dagen gewerkt omdat hij moest wennen daarna ben ik weer gewoon gaan werken dus was ze goed 7.5 uur alleen. Ik wilde der niet in een bench doen omdat ik dat te lang vond, we hadden der in de gang gedaan, de eerste week ging dat heel goed ook niks geplast of gepoept, maar na 1 week ging het wat slechter ze had de vloerbedekking van de traptrede afgehaald. Toen hebben we de garage half af gemaakt met draad zodat je het wel gemakkelijk weg kon pakken gewoon met haakjes dus. Daar heeft ze nog maanden gezeten als we gingen werken tot het te koud werd, ze had der eigen speelgoed en der behoefte deed ze niet binnen. Als we thuis kwamen gingen we wel gelijk lopen en spelen met der. Het is daarna heel goed gegaan en nu sloopt ze eigenlijk niks meer en kan ze gewoon in de kamer. ze is nu 3.5 jaar en ze is nog steeds 2 a 3 keer per week goed 7.5 uur alleen en ze lijd er volgens mij echt niks onder hoor. Ze is een vrolijk hond. En ze heeft het vast beter als waar ze geweest is want ze zat altijd heel de dag op een heel klein balkonnetje, en alleen s avonds gingen die mensen even met der lopen. Hoop dat je wat hebt aan deze reactie na al die negatieve reacties.

nee, natuurlijk kan dat niet als je logisch nadenkt. je hebt al een hond die dagelijks om de dag zo lang alleen zit en je neemt er nog een pup bij omdat je andere hond er geen moeite mee heeft?? je zegt dat je weet dat het beter is van niet maar dat het soms niet anders kan. het kan WEL anders als men zonder het idee 'ik wil, ik zal, en ik moet' #logisch# nadenkt, rekening wil houden met het dier, en zich vóóraf dit soort dingen realiseert. spijtig te horen dat het én om een pup gaat, en om een hond die pup af is. wat mij betreft had je er helemaal niet aan moeten beginnen. wil je alsnog rekening houden met je dier zoek dan iemand die ze uit wil laten (buren, nichtje weet ik veel wie) of schaken een uitlaatservice in die wel tijd en aandacht aan je dieren kan besteden op de momenten dat jij hiertoe niet in staat is. dieren zijn levende wezens, en geen gadgets omdat ze zo schattig zijn. .....ik heb er eentje bijgekocht omdat mijn andere hond er geen probleem mee had.... had je het in overleg gedaan voor je tot aanschaf over ging? had dan 'overleg' gedaan over die 8 lange waar de hond alleen zit, voordat je nóg een hond om de dag structureel 8 uur z'n lot over laat.

Een hond heeft veel aandacht nodig. Zeker als het een pup is! Hij of zij moet nog 5 of 6 keer per dag uit. Heb je hem al getraind om alleen thuis te laten? Nog een vraagje: Waarom neem je een hond als je zoveel weg bent?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100