Welke hond kan ik het beste nemen?

Ik ben op zoek naar kleinere hond (formaat beagle). Het liefst heb ik een hond met korter haar die max. 2 a 3 keer per dag uitgelaten hoeft te worden (we hebben ook grote tuin). Het moet geen moeilijk opvoedbare hond zijn (heb enige ervaring met opvoeden van hond van mijn oma echter nog nooit 24/7 hond in huis gehad). Hiernaast vraag ik me af of het mogelijk is om een hond 4 uur per dag alleen thuis te laten. Een vriend van me laat de hond zelfs 6 uur per dag alleen thuis zonder problemen echter hoor je soms verhalen van mensen..... Wie heeft tips waar te zoeken of welk ras bij mij zou passen? P.s. een kennis heeft een een hond die sterk lijkt op een flatcoated retriever echter heeft deze de grootte van een beagle (en is geen pup). Wat voor een soort hond zou dit kunnen zijn en bestaan er ook honden zoals mini labradors etc?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik heb een mini labrador.. is van uitzicht een labrador en ongeveer zo groot als een jack russel.. best mooi want iedereen denkt dat het een puppy is terwijl hij al 5 jaar is.. Heel gemakkelijk om in huis te hebben.. luistert perfect (geen hondenschool gedaan) en was meteen zindelijk!! Hij kan ook gemakkelijk tot 8uur alleen blijven in huis, en is helemaal geen hond die dingen stuk maakt.. Veel hangt ook af van hou je een hond zelf opvoed.. Met andere honden heb ik geen ervaring! Buiten chihuahua. Maar dat is niet iets wat jij zoekt denk ik.. Groetjes

Als je geen pup wil,dan moet je op zoek gaan in het asiel of bij een particulier die de hond weg wil doen. Om te kiezen voor welk ras,kun je je het beste inlezen in de kleinere rashonden welke karaktertrekken ze hebben en waar ze behoefte aan hebben. Wil je een hond waar je weinig mee hoeft te doen dan moet je voor een gezelschapshondje kiezen en niet voor een hond die veel beweging nodig heeft aangezien je de hond maar 2 a 3 x per dag uit wilt laten. Google eens op gezelschapshonden en kijk dan naar de karakters als je een hond hebt gevonden die je leuk vindt. Een hond die lijkt op een flatcoated retriever kan een bastaardje zijn,maar ook een rashondje,dit kun je het beste aan je kennis vragen want dit kunnen wij vanuit hier je niet vertellen.

Ik zou in jouw geval nooit kiezen voor een pup. Kies voor een hond waarvan de karaktereigenschappen al bekend zijn. Het is natuurlijk mogelijk een hond van een particulier over te nemen, maar dan moet je die man of vrouw wel kennen. Mensen die honden kwijt willen, benadrukken vaak de goede kant van een dier en vergeten te vermelden wat de lastige kanten zijn. Het beste ga je naar een asiel, of meerdere asiels, en vraagt naar het gedrag en het karakter van de hond waar je het oog op hebt laten vallen. Van belang zijn: blaffen of niet, behoefte aan beweging, achtergrond van het dier, zindelijkheid, verhouding tot teven en reuen, gedrag bij kinderen. Kan hij mee in de auto (veel honden zijn auto-ziek) Iedere hond moet meerdere malen per dag uit. Drie tot vier keer, dat is niet per ras verschillend. Een grote tuin is geen oplossing, omdat honden van nature hun eigen terrein niet bevuilen. Een normale hond zal het dus ook op eigen terrein zo lang mogelijk ophouden. Neem in ieder geval géén beagle. Dat zijn meutehonden, die dus gezelschap nodig hebben van meerdere beagles/honden. Zijn ze alleen, dan gaan ze het verzamelsignaal geven. Dan joelen ze de hele boel bij elkaar. Toegevoegd na 4 minuten: Bedenk wel: pups moeten, de eerste weken zeker, overdag om de twee/drie uur worden uitgelaten. Pas als ze zindelijk zijn kan je dit afbouwen. Als de hond is uitgebouwd en alle sluitspieren goed functioneren kan er sprake zijn van 3-4 keer uitlaten per dag. Toegevoegd na 1 dag: http://www.hondenplaza.nl/welke_hond_past_bij_mij

Deze site: http://www.puppytest.nl/ is daar heel handig voor! Je hebt 16 vragen en als je alle vragen beantwoord hebt krijg je een top 5 van verschillende rassen die het beste bij je passen.

zo weinig wandelen per dag? neem een speelgoedhond. je tuin kan groot zijn maar een hond wil uitdaging, en een tuin kent ie binnen de kortste keren op zijn duimpje. geuren van andere honden, spelen met anderen honden, snuffelen, nieuwe routes, afwisseling van de omgeving.... dat kan je tuin niet bieden als ie nog zo groot. een hond heeft driften en is een roedeldier, het heeft contact nodig en uitdaging om hem ook fris in het koppie te houden. kortom: geen een hond is geschikt want je kan een hond niet genoeg bieden zodat het dier ook hond kan zijn. en natuurlijk zijn er mensen die hun hond per dag 6 uur alleen laten zonder dat de hond problemen veroorzaakt voor de baas (slopen en niet plassen en poepen is dit standaard) maar dit wil niet zeggen dat het voor de HOND zelf geen probleem is natuurlijk omdat ie zich weet te gedragen en de inhoud van zijn blaas genoeg is. met een (mini) labrador ben je helemaal fout bezig, want als je een hond wil waar je veel mee moet ondernemen dan ben je bij een labrador aan het goede adres, maar je hebt ook hiervoor te weinig tijd, en ook hiervoor is de grootste tuin nog veel te klein. neem pas een hond als je hier tijd voor hebt, het dier niet elke dag alleen hoeft te zitten, en wandelingen maar bijzaak zijn omdat het dier de tuin in kan.

Ik ben het 1000% eens met Eucalypje. Helaas kan ik nog geen duimpje op of duimpje neer geven dus op deze manier dan maar. Als je allerlei beperkingen hebt die van invloed zijn op het welzijn van het dier dan is het beter om te wachten totdat je wel de tijd hebt om minstens 1 keer per dag een flinke (minstens een uur, maar liever meer) wandeling kunt maken. En in mijn opinie is 4 uur alleen echt de maximum periode voor een hond om alleen te zijn. Zelfs als ze geen dingen kapot kauwen en niet in huis plassen en/of poepen, dat betekent nog niet dat het goed is voor de hond. Als de nood echt aan de man komt, ja, in een nood situatie kan een hond wel langer dan 4 uur alleen zijn maar als het normaal is om een hond langer alleen te laten zijn iedere dag, dat is niet eerlijk. Dan neem je een hond alleen maar voor je eigen plezier en het welzijn van de hond wordt op de achtergrond geschoven. Iedereen weet dat een hond een roedeldier is die gezelschap nodig heeft om zich goed te voelen. Ik zou er nog maar een goed over nadenken als ik jou was.

Als ik u ben,zal ik geen chihuahua halen.Want die hebben veel aand8 nodig.Mischien een duitse pincher? Zie link: http://www.hondenrassen.info/hondenras.php?rasid=72

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100