Waarom geeft mijn kat alleen kopjes aan mij en mijn schoenen/sloffen en niet bij mijn man?

Mijn kat stopt ook regelmatig zijn kop in mijn schoenen/sloffen en vecht er dan mee.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

waarom geeft een kat eigenlijk kopjes? aan de zijkanten van de kop zitten klieren die feromonen produceren. door een mens of object een kopje te geven, geeft de kat die feromonen af, die hem een veilig thuis gevoel bezorgen. tevens neemt de kat wat van de geur van de ander over, om zo een bekende groepsgeur te creeeren. ik vermoed dat je veel vaker thuis bent dan je man, en voor de kat meer bij de groep behoort. een erg onzekere kat zou je man dan ook kopjes geven, om hem als het ware in te lijven bij de groep, maar het lijkt er op dat je kat daar geen behoefte aan heeft. wat daarnaast ook een rol kan spelen, is dat je kat simpelweg vindt dat jij lekkerder ruikt. sloffen zijn bij veel katten geliefd, door de sterke geur die ze afgeven, en die voor katten blijkbaar heel aantrekkelijk is.

Katten zijn over het algemeen zó slim, ze weten van wie ze het eten krijgen. Misschien verandert er niets als uw man voortaan het eten gaat geven, ze zijn kieskeurig in wie ze 'aardig' vinden. Het kan zijn dat uw sloffen lekker ruiken, hoewel de liefde van de kat werkelijk door de maag gaat en b.v. een slechte adem niet uitmaakt.

Katten hebben soms voorkeuren voor bepaalde personen. Eén kat hier wil mijn vriendin, de andere wil mij. Er is nog een derde die nooit contact zoekt met een van ons.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100