Waarom ligt onze (jonge) poes graag bij ons op schoot?

Onze nieuwe huisgenoot is een jonge poes. We kregen haar als kitten. Zodra we op de bank zitten of ons er lang op uitstrekken, kruipt de jonge dame bij ons op schoot. Omdat we niet geloven dat dieren iets 'leuk' of 'prettig' of desnoods 'gezellig' vinden, maar hun gedrag wordt ingegeven door instincten, en we dieren niet zouden moeten 'vermenselijken', vragen we ons af wat de FUNCTIE van dat schootliggen is. Of... OF er sprake is van een FUNCTIE.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

dominantie. ze gaat op je zitten om je te bezitten. katten sluipen vaak ook om bezoek heen. het huis is van de kat.

Functie: het is lekker warm en waarschijnlijk ook nog lekker zacht. En als klein poesje kan je lekker tussen 2 benen liggen waardoor je van 2 kanten warmte krijgt.

Ik denk eigenlijk wel dat in elk geval sommige katten het heel lekker en gezellig vinden om op schoot te liggen. Gratis knuffeltjes zijn natuurlijk nooit weg. Maar als je puur op zoek bent naar een functionele reden: je schoot is lekker warm. Dat spaart energie uit, en dan kun je heerlijk slapen.

sommige katten zijn ware schootklevers, terwijl andere katten zelden of nooit op schoot komen. het hangt een beetje van hun karakter af, en ook van de mate waarin ze op mensen zijn gesocialiseerd. de schootklevers vinden het gezellig, en niet te vergeten lekker warm. je ziet bij katten die goed op andere katten zijn gesocialiseerd en die elkaar mogen, ook wel dat ze lekker in elkaars pootjes slapen. stapelkatten worden die genoemd :) en natuurlijk kunnen dieren iets leuk of prettig vinden!

een kat ligt graag in een gleuf dat houd hun lekker warm en ze voelen zich ook veilig als ze dat doen wij hebben zelfs speciale kussens gemaakt met gleufen en ze liggen er alleen maar in.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100