Dierenarts stelt foute diagnose ondanks echografie, welke stappen kan ik ondernemen?

Midden december had mijn hondje vage klachten, oa 24 uur braken, darmkrampen en daarvoor een epileptische aanval gehad. Onze dierenarts heeft een echografie gedaan en constateerde een vernauwing van de pylorus, maagdarm afwijking. We werden naar huis gestuurd met anti braak middelen en het advies 4x per dag kleine porties eten. Mijn hondje verslechterde en we zijn terecht gekomen in Utrecht, daar werd tijdens een herhaal echografie iets heel anders gezien: een darm tumor in vergevorderde stadium. Mijn hondje is intussen erg afgevallen en heeft niet lang meer te leven. Kan ik hiervoor stappen ondernemen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

er is niet veel wat je kan ondernemen zolang de dierenarts aan zijn inspanningsverplichting heeft voldaan. ga eens een gesprek met hem aan om te kijken of dat de lucht kan klaren. verder is een echo goed aflezen een kwestie van veel ervaring hierin opdoen. mocht je nog eens iets dergelijks bij de hand hebben, laat je dan doorverwijzen naar een specialist. wellicht vind je het ook prettiger van dierenarts te veranderen; leg je oor eens te luisteren in je omgeving wie als goed en betrokken bekend staat. probeer verder wat afstand te nemen van deze dierenarts en zijn foute diagnose: gedane zaken nemen geen keer, en ik vermoede dat je er sowieso te laat bij was geweest? probeer nog wat te genieten van je beestje, en heel veel sterkte!

Ga eens naar het Juridisch Loket of kijk op www.juridischloket.nl zij kunnen u ook helpen. Er is wel iets tegen te ondernemen. Net zo goed als dat je iets kunt doen tegen een foute diagnose bij een "mensenarts". Succes!!!!

Je kunt altijd stappen ondernemen, een klacht neerleggen bij de da zelf of een advocaat raadplegen, maar....vraag jezelf af wat je er mee wilt bereiken, je krijgt nooit je gezonde hondje van eerder ermee terug. Je kunt beter je energie in het welzijn van je hondje steken, al snap ik jou standpunt wel heel goed hoor, woede hoort bij afscheid nemen, maar lost niks op, het bemoeilijkt juist het verwerkingsproces. Sterkte

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100