Mijn kat mankt, maar lijkt weinig last te hebben. Is het nodig de dienstdoende dierenarts te bellen?

Wie denkt er even mee? Onze eigen dierenarts is pas maandag weer bereikbaar, en ik twijfel of het nu echt nodig is om de dienstdoende arts te bellen.

Het viel me ineens op, hij had ergens liggen slapen en kwam wat twijfelend mijn kant op. Vanochtend hoorde ik hem in gevecht met een andere kat, dus het kan zijn dat het daarvan is. Aan het pootje (voorpootje) is niets te zien. Omdat het me eerder niet is opgevallen, vermoed ik dat het niet heel ernstig is. Ik mag er gewoon aanzitten, en hij belast het ook gewoon, alleen zet 'm net wat korter neer bij het lopen. Verder springt hij gewoon op schoot en op mijn bed, hij is normaal levendig, en eet en drinkt gewoon. Loopt ook rustig de kamer door, alleen trekt dus wat met dat pootje. Heel veel last lijkt hij dus niet te hebben. Met het wassen gebruikt hij z'n voorpootje ook normaal.

Ik ben om eerlijk te zijn geneigd om even af te wachten, en maandag het telefonisch spreekuur te bellen als hij dan nog last heeft. Of is dat nou dom en onverantwoord? Voor mezelf zou ik nog niet eens dénken aan een afspraak bij de huisarts, maar een kat kan nu eenmaal niet voor zichzelf opkomen, en ik voel me ook een beetje schuldig als ik voor m'n eigen gemak het maar even aanzie. Aan de andere kant denk ik dat de kans groot is dat 't iets is dat vanzelf overgaat, omdat hij er gewoon op loopt en er zelfs mee springt, zij het een beetje voorzichtig. Wat kan ik het beste doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

ik zou het even aanzien, maar er wel voor zorgen dat de kat niet te veel kan springen. ook zou ik hem even binnenhouden. verder is het raadzaam de komende dagen in de gaten te houden of zich geen abces ontwikkelt. goede kans dat je kat over een paar dagen geen last meer heeft, maar wat voorzorg kan geen kwaad. beterschap voor je beestje!

Even afwachten, het klinkt niet heel ernstig. Waarschijnlijk heeft hij gewoon bij het buitenspelen zijn pootje bezeerd. Als het ernstig zou zijn, komen katten vaak naar je toe om 'hulp' te vragen.Als het na een week niet minder is kan je het beste naar de dierenarts gaan.

Ik zou t even aankijken , klinkt niet zo verontrustend. Je kan nog wel even voelen of het voetkussentje dikker is als normaal. Misschien zit daar wat vocht als gevolg van zijn gevecht. Dat kan de reden zijn dat hij zijn poot zo voorzichtig gebruikt. Beterschap

Je lijkt mij kundig genoeg om de situatie in te schatten. Vertrouw op je intuïtie. Dus een paar dagen aankijken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100