Is baby melk goed voor katten?

Ik heb 3 katten en nu vinden ze ook de Nestle peuter melk lekker van me dochter. Kan ik dit geven of gaan ze hier ook van aan de diarree.

Weet jij het antwoord?

/2500

Dit kun je beter niet doen want er zit lactose in en hiervan kunnen katten diarree krijgen. Als je toch melk wilt geven,kun je het beste kattenmelk geven want hierin is het lactose gehalte aangepast.

't Is beter als je je katten water geeft. Om ze daar aan te laten wennen kun je de melk telkens met wat meer water verdunnen totdat je alleen maar water geeft. Bij onze katten lukte dat prima!

Ik denk dat je dat vanzelf wel merkt, of ze er diarree van krijgen, toch? Ik heb mijn katten nooit melk gegeven, alleen maar water. Waarom zou je de kans willen lopen dat ze diarree krijgen? Geef ze liever een lekker stuk rauwe vis, dat is een veel grotere traktatie dan melk.

Alleen kattenmelk is goed voor katten. Het is onnatuurlijk om (bewerkte, gepasteuriseerde)koemelk aan een kitten te geven. Op zich kan het niet heel veel kwaad want een jong kitten kan nog wel lactose verteren. Maar het is gewoon echt niet nodig en doet eerder kwaad dan goed.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100