Kun je een bedreigde uilsoort als huisdier nemen? Zo ja, waar moet je allemaal op letten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Bedreigde diersoorten mogen vrijwel nergens als huisdier gehouden worden.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Huisdier

heb je een uil gevonden?!!!!! Ja ze zijn schattig maar AJB je moet hem naar een professionel brengen! Want de regels zijn streng ! En misschien wil goed doen maar je weet zeker niet alles qua gezonheid, voer etc...

Ja dat kan. Echter dien je voor dat je hem in huis neemt ervoor zorg te dragen dat je over de juiste ontheffingen beschikt, de uil de ring draagt die op de ontheffingen is vermeld. Echter voordat je een uil koopt dien je er eerst voor te zorgen dat je de huisvesting van de uil op orde hebt en dat je bestudeerd hebt wat een uil nodig heeft om in gevangenschap te kunnen leven Je mag nooit een uil uit de natuur halen en deze mee naar huis nemen en als huisdier te houden.

ja dat kan als je maar aan kan tonen dat het een in gevangenschap gekweekt dier is, en geen wildvang (nestroof) of vondst. bij zo'n gekweekt dier zitten Cites formulieren en aan de hand daarvan kan je zien of het om een bescherm en/of bedreigde soort gaat. als het dier geen geslotenvoetring heeft ben je op zich al strafbaar bezig (dus ook een uit zonder gesl. voetring en mét cites) bij sommige uilensoorten heb je geen cites nodig, maar dit is afhankelijk van het soort. als je weet om welke uil het gaat is kan er gerichter antwoord gegeven worden. sommige dieren zijn in de natuur/in het wild beschermd en met uitsterven bedreigd, maar worden in verhouding 'vaak' als huisdier gehouden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100