Kunnen katten ook vitaminen opnemen uit fruit?

1 van mijn katten krijgt af en toe een klein stukje banaan, kan hij hieruit ook vitaminen opnemen of werkt dit alleen zo bij mensen?


Het is absoluut niet bedoeld als vervanging voor kattenvoer, maar puur als een kleine beloning af en toe.
Hij krijgt nog minder dan een kwart van een hap die een mens eet en daarbij heb ik maar heel zelden bananen in huis dus het zal niet heel ongezond zijn.

Ik was hier gewoon eens benieuwd naar.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, katten kunnen helemaal niets met fruit ; het hoort niet binnen hun natuurlijke dieet, ze hebben het niet nodig en ze hebben er geen voordelen van, Hooguit nadelen zoals diarree, problemen met de tanden en dergelijke. Als je een kat wilt belonen, geef dan liever een kattenbrokje of -snoepje. Daar zitten in elk geval geen dingen in die kwaad kunnen (vaak juist goed). Toegevoegd na 3 minuten: Een heel klein stukje af en toe kan trouwens niet meteen kwaad natuurlijk, maar als het niet nodig is, waarom zou je dan ? (Dat ze het LEKKER vinden zegt overigens niets; veel katten vinden bijvoorbeeld zeep ook heel lekker, of zalf of vaseline ; toch zou ik ze dat niet geven. Ik heb mijn kat van de week een staalwolsponsje (!!) af moeten pakken waar hij vol overgave op lag te kauwen........)

Bronnen:
http://www.dekattensite.nl/phpBB2/viewtopi...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100