kat 15 jaar nierfalen,drinkt veel mager maar spint en vraagt aandacht, terwijl hij eigenlijk lusteloos zou moeten zijn. hoe zijn zijn kansen?

Weet jij het antwoord?

/2500

nierfalen valt niet te genezen, en op het moment dat je kat symptomen gaar vertonen, heeft hij vaak nog maar een nierfunctie van 25 % over. toch kan je kat het met het juiste dieet en met bloeddrukverlagende medicijnen nog wel even uitzingen. als je in een vroeg stadium (als de nierwaarden nog niet al te hoog zijn) begint met dieet en meds, dan rek je het leven van je kat met gemiddeld 11 mnd langer dan zonder. hou je katje goed in de gaten: naarmate het nierfalen vordert zal je kat steeds vaker misselijk zijn, en uiteindelijk eten weigeren. Toegevoegd na 40 minuten: zorg dat je kat veel vocht binnenkrijgt, door her en der bakjes water aan te bieden. oud water, vers water, flessenwater, varieer maar een beetje. geef (dieet)blikvoer even opgewarmd, zodat de geur beter vrijkomt, en hij toch graag zal eten.

Hoe het met de kansen van jóuw kat zit, weet ik niet. Dat kan alleen de dierenarts bepalen. Wél ken ik verschillende katten die jaren gelukkig hebben geleefd met nierproblemen én een speciaal dieet. Mocht je andere huisdieren hebben, zoals een hond, kijk dan uit dat de kat niet van het hondenvoer eet. Dat is voor íedere kat heel slecht (omgekeerd, hond eet kattenvoer, is niet zo erg), maar helemaal als er al een nierprobleem is. Katten spinnen niet alleen als ze zich happy voelen, maar ook als ze zich onprettig/ziek voelen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100