Kan mijn konijntje deze dagen toch even naar binnen ivm temperatuurverschil?

Mijn konijntje zit buiten in een hok/ren maar haal ik regelmatig even naar binnen om te knuffelen en te spelen. Ik heb gehoord dat dit ivm het temperatuurverschil niet goed is voor het konijn.

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat klopt. Een konijn kan slechter tegen temperatuursverschillen dan andere dieren. Naar binnen halen tijdens de winter is daarom niet verstandig. Zorg uiteraard wel voor een tochtdicht buitenverblijf met voldoende beschutting.

Ofwel een warme jas aandoen en buiten knuffelen. Of binnen een plaatsje reserveren voor uw konijn, de kans is dan groot dat het nog meer knuffels krijgt van u omdat u niet meer buiten moet. Mijn vrouw nam vroeger haar cavia's ook mee naar binnen, in de winter. De temperatuurverschillen zijn inderdaad te mijden, vooral ook oppassen voor tocht.

Knuffelen met je konijntje kan je ook buiten doen, dat moet je er maar voor over hebben. Steeds naar binnen de warmte in en daarna weer naar buiten, is natuurlijk niet goed voor het beestje, daar kan hij ziek van worden. Je houdt van het beestje, dus moet je er ook goed voor zorgen, dus haal je hem niet naar binnen, anders is er straks helemaal geen konijntje meer om te knuffelen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100