Kunnen (huis)dieren je aan je uiterlijk herkennen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik denk het wel. Vroeger had ik 2 katten die me iedere avond bij een tunneltje bij ons in de buurt opwachtten. Ik kwam dan op de fiets door het tunneltje en als ze me zagen aankomen begonnen ze terug naar huis te lopen; de ene bij voorkeur voor mijn wiel, de sufkop. Er kwamen natuurlijk veel andere mensen op de fiets door dat tunneltje, maar dan bleven ze gewoon zitten. Ze herkenden mij dus.

Ja dat kunnen ze. Mijn honden zien van veraf bekenden lopen, vaak nog voordat ik ze heb gezien. Mijn honden (Cairn Terriers) kan ik een naam noemen en dan lopen ze naar die persoon toe. Dat kan alleen maar als ze het uiterlijk herkennen. Toegevoegd na 1 minuut: Wat ik schrijf geldt overigens alleen voor mijn ervaring met honden en niet voor huisdieren in het algemeen. We hebben ook cavia's en die wekken niet de indruk dat ze iemand herkennen.

Ja hoor... En je beweging... En je energie... En je geluid... En je geur... En je voederbakje... Op zo veel dimensies dat huisdieren je kunnen herkennen...

ik heb het idee dat m'n katten voor de goede orde aannemen dat ik het ben. als ik binnenkom met een open paraplu, of ik heb ineens een nieuwe jas aan, kunnen ze flink van me schrikken. het eerste wat ze doen als ze van de schrik bekomen zijn, is aan me snuffelen. voor katten is geur veel belangrijker dan zicht, ook al omdat ze aardig bijziend zijn.

Schapen kunnen het in ieder geval wel, volgens de onderzoeken. "Schapen kunnen gezichten herkennen van individuele mede-schapen en mensen, ook wanneer die op plaatjes staan. Na twee jaar herinneren zij zich die gezichten nog, ..."

Bronnen:
http://www.volkskrant.nl/archief_gratis/ar...

De hond herkent makkelijker zijn baas en zijn huis aan de geur dan aan het zicht.

Honden in ieder geval wel volgens mij. Een ex-vriendje van mij had bijvoorbeeld een hond die enigzins 'rascistisch' reageerde. Als jonge hond was hij regelmatig gepest door Molukse jongeren in de wijk war hij toen woonde. Als oudere hond bleef deze, verder super lieve hond, blaffen tegen mensen met een donker uiterlijk. Dus de hond herkende absoluut uiterlijke kenmerken.

Als ik onze hond mee heb naar de winkel, en er komt een vreemde binnen, blijft hij liggen waar hij ligt.(zoals het hoort) Maar als er een bekende binnenkomt vliegt hij direct op, nog voordat die persoon de hand had gezien. Dus ja, absoluut.

ik denk het ook, sterker nog als ik met de auto de straat in kom rijden herkent mijn kat dat al ik denk het geluid van de auto ,ze staat direct voor de auto miauwend .Als ik uit de auto stap loopt ze altijd naar me toe ,koppies geven.miauw ,prrrrr eten...

Ja zeker. ! Er is geen wetenschap dat die dieren iets erkennen alleen met ruiken. Wat dieren allemaal zien, blijft ook in z'n hoofd... Net als mensen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100