Waarom gaan dieren levens sneller dan mensen levens?

Ik hep ooit een huisdier gehad. Een hond hij is vorig jaar dood gegaan. maar die dag vroeg ik em af waarom gaat dieren zo snel af is niet leuk want ik had een hond heel me leven lang me moeder had hem al voor dat ik geboren bent.

Ik mis hem heel erg maar ik wil zo graag deze vraag weten mijn hond was een zeldzaam ras. hij was een ras die bijna helemaal uitgestofe is dus ik mus hem super super erg.

ik wil zo graag dat hij weer terug kom maar kan niet hij was 14 en een half. is best oud voor een hond maar ik mis hem zo zo zo erg ik wil zo zo zo graag de vraag weten please stuur een bericht en help me.

ik mis hem erg!

ik weet wel dat 1 honden jaar 7jaar is maar weet niet waarom hij was bijna over de 100 jaar oud. Het was he lievelings beest dus ik hoop dat jullie antwoord geef.

al vast bedankt!!!!!!!!

XXX WeerwolvenFan

Toegevoegd na 27 seconden:
ik bedoel alvast

Weet jij het antwoord?

/2500

Daar heeft mobie1 je net ook al een goed antwoord op gegeven; ze ademen sneller dus hun hart moet veel harder werken en daardoor gaan ze eerder dood. Het is heel vervelend voor je dat je die hond al je hele leven had. Dat had ik ook, mijn moeder had onze hond al lang voor dat ik geboren was en ze is 20 geworden maar nu is ze ook dood en we hebben een nieuwe hond, misschien kunnen jullie ook een nieuwe hond (huisdier) nemen want dat is echt heel leuk, nu denk ik bijna nooit meer aan mijn andere (overleden) hond en ik heb heel veel plezier met de nieuwe!

Het klopt dat een mens ouder wordt dan een hond of een paard, maar er zijn ook zoogdieren die ouder worden dan de mens. Er zijn walvissen waarvan men zeker weet dat ze 200 jaar zijn geworden. Vaak wordt bij honden en katten gerekend dat 1 jaar van hun leven gelijk staat aan 7 mensenjaren. Dat klopt niet helemaal, want honden en katten kunnen op 1 jaar leeftijd al puppies of kitten krijgen en meisjes van 7 jaar meestal niet. Daarom wordt nu meestal uitgegaan dat de eerste 2 jaren van een hond gelijk staan aan 22 mensenjaren (bij de kat aan 24 mensenjaren). Als een hond of kat ouder wordt dan mag je voor 1 jaar 4 of 5 mensenjaren tellen. Katten bereiken gemiddeld een hogere leeftijd dan honden. Gemiddeld leeft een kat 15 jaar, maar ze kunnen veel ouder worden. Het record voor katten is 36 jaar. Kleinere hondjes zijn eerder volwassen en worden gemiddeld ouder dan grotere hondenrassen. Dieren in gevangenschap leven gemiddeld langer dan hun soortgenoten in het wild. Dat komt doordat ze in gevangenschap beschermd zijn tegen vijanden en er altijd voldoende voedsel ter beschikking is. Het antwoord op de vraag waarom wij mensen ouder worden dan honden of paarden is er niet. Er is wel een aantal oorzaken te bedenken: 1. De levensduur is afhankelijk van de snelheid van de stofwisseling. Als je veel energie nodig hebt om warm te blijven, te bewegen en te eten, is je stofwisseling hoger en zou je korter leven. Het hart klopt dan bijvoorbeeld veel sneller en is dan eerder “op”. 2. Verder is er een verband tussen lichaamsgrootte en leeftijdsduur: een muis leeft korter dan een olifant. Dit klopt niet altijd want een hondje van een klein ras leeft langer dan een grote hond; een pony leeft langer dan een groot paard. Een vleermuis leeft veel langer dan een muis, hoewel ze even groot zijn (vleugels niet meegerekend). 3. Grote dieren zijn meestal lang drachtig en zijn op latere leeftijd geslachtsrijp dan kleinere dieren. Het duurt voor grote dieren dus veel langer dat er voldoende nakomelingen zijn, om de soort in stand te houden. Dan moet je dus als ouder ook langer leven. 4. De laatste eeuw zijn wij mensen veel ouder geworden; het aantal mensen dat honderd jaar wordt, is nog nooit zo hoog geweest. Dit heeft te maken met de veel betere voeding en gezondheidszorg. Er is dus geen goed antwoord op deze vraag te geven. Voor een aantal hierboven genoemde punten zijn ook weer uitzonderingen te vinden.

+ wij hebben gezondheidszorg en allerlij voorzieningen wat in de prehistorie werd een mens maar 30 a 40 jaar oud

In de natuur moet een dier gemiddeld oud genoeg worden om de soort in stand te houden en langer vindt de natuur dus niet nodig. Veel dieren worden dan ook niet zo oud. De hond stamt van de wolf en de wolf wordt in gevangenschap niet ouder dan zo'n vijftien jaar (in de natuur zal dat veel korter zijn). De hond zal niet veel kunnen afwijken van die leeftijd omdat dat in zijn genen is vastgelegd, al kunnen kleinere honden soms wat ouder worden.

er zijn dieren die ouder worden dan mensen, maar helaas zijn er ook dieren die niet zo oud worden als de meeste mensen. en dier gaat een bepaald aantal jaar mee om het maar even zo te zeggen, net als dat een mens geen 150 kan worden. het is heel triest om een dier te verliezen, en elke keer als er hier weer een dier verliezen zeg ik: er komt er geen een meer bij! maar van de andere kant, een dier is ook puur genot, dus halen we eruit wat erin zit, zorgen we zo goed mogelijk voor een dier en genieten van de tijd die er is. voor mij kan het morgen ook afgelopen zijn, voor een dier ook. buiten de leeftijdsverwachting kan een mens of dier ook ziek worden. zekerheid heb je nooit, maar denk dat het niet goed is om dit bepalend te laten zijn. neem de tijd om het verlies van je dier te verwerken, denk aan de mooie momenten. mensen en dieren die er niet meer zijn komen niet terug, hoe graag je het ook zou willen. het heeft ook geen zin om hierin te blijven hangen of je tegen te verzetten. denk liever aan de vreugde die je met je hond had, het was een maatje en geen bepaald ras wat zoveel voor je betekende neem ik aan. kortom, accepteren dat het zo is, verdrietig zijn is heel logisch dus neem alle tijd die je nodig hebt om het daadwerkelijk te accepteren en te aanvaarden. het is een standaard uitspraak maar het verdriet slijt. dat wil natuurlijk niet zeggen dat je het gaat vergeten en dat is ook helemaal niet de bedoeling gelukkig. heel veel succes en sterkte gewenst, en heel veel glimlachen op je mond en een dankbaar gevoel als je terug denkt aan de gekke fratsen en kleine dingen die jullie hond zo bijzonder maakte.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100