Waarom gaan dieren levens sneller dan mensen levens?

Ik hep ooit een huisdier gehad. Een hond hij is vorig jaar dood gegaan. maar die dag vroeg ik em af waarom gaat dieren zo snel af is niet leuk want ik had een hond heel me leven lang me moeder had hem al voor dat ik geboren bent.

Ik mis hem heel erg maar ik wil zo graag deze vraag weten mijn hond was een zeldzaam ras. hij was een ras die bijna helemaal uitgestofe is dus ik mus hem super super erg.

ik wil zo graag dat hij weer terug kom maar kan niet hij was 14 en een half. is best oud voor een hond maar ik mis hem zo zo zo erg ik wil zo zo zo graag de vraag weten please stuur een bericht en help me.

ik mis hem erg!

ik weet wel dat 1 honden jaar 7jaar is maar weet niet waarom hij was bijna over de 100 jaar oud. Het was he lievelings beest dus ik hoop dat jullie antwoord geef.

al vast bedankt!!!!!!!!

XXX WeerwolvenFan

Toegevoegd na 27 seconden:
ik bedoel alvast

Weet jij het antwoord?

/2500

Daar heeft mobie1 je net ook al een goed antwoord op gegeven; ze ademen sneller dus hun hart moet veel harder werken en daardoor gaan ze eerder dood. Het is heel vervelend voor je dat je die hond al je hele leven had. Dat had ik ook, mijn moeder had onze hond al lang voor dat ik geboren was en ze is 20 geworden maar nu is ze ook dood en we hebben een nieuwe hond, misschien kunnen jullie ook een nieuwe hond (huisdier) nemen want dat is echt heel leuk, nu denk ik bijna nooit meer aan mijn andere (overleden) hond en ik heb heel veel plezier met de nieuwe!

In de natuur moet een dier gemiddeld oud genoeg worden om de soort in stand te houden en langer vindt de natuur dus niet nodig. Veel dieren worden dan ook niet zo oud. De hond stamt van de wolf en de wolf wordt in gevangenschap niet ouder dan zo'n vijftien jaar (in de natuur zal dat veel korter zijn). De hond zal niet veel kunnen afwijken van die leeftijd omdat dat in zijn genen is vastgelegd, al kunnen kleinere honden soms wat ouder worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100