mijn kat wil niet bij mij op bed slapen, hoe krijg ik hem zover?

hallo, ik heb een kat, genaamd Floris. hij is 2.5 jaar oud. hij houd ervan als ik hem aai, tegen hem praat en knuffel.

maar.... hij wilt niet bij mij op schoot, hij vind het prima als we in dezelfde ruimte zijn, maar nooit tegen mij aan of op mij. dat vind ik erg jammer, toen hij klein was hebben we altijd gestimuleerd dat het leuk was om bij mij/ons op schoot te liggen.

nu mag hij van mijn ouders bij mij op de kamer, maar hij wilt niet bij mij op bed, alleen op een andere stoel, als ik die bij mijn bed zet vind het het wel prima, maar op mijn bed vind hij niets.
ik doe wel de deur dicht omdat hij er anders vandoor gaat naar andere kamers (die geen deur hebben) waar hij niet mag komen. (eerst sliep hij altijd in de woonkamer)
ook maakt hij mij om een uur of 4 wakker omdat hij uit mijn kamer wilt, hij gaat krabben aan de deur, miauwen enzovoort.

als ik hem eruit laat gaat hij naar beneden en bij mijn ouders op hun bed, dus hij vind het wel lekker alleen niet bij mij... wat kan ik doen om hem wel bij mij op mijn bed te krijgen?

mijn ouders zijn het nu niet met me eens want ik wil dat ie bij mij slaapt, maar als ik hem eruit laat worden zij ook wakker. HELP als het zo door gaat, mag hij niet meer bij mij liggen..:(

Weet jij het antwoord?

/2500

Het lijkt mij het beste om de kat toch gewoon weer in de huiskamer te laten overnachten. Slaapt iedereen goed en voor de hygiene in je slaapkamer is het ook beter als daar geen dieren zijn. Hij vindt het fijn als je hem knuffelt, dus... maak je geen zorgen en geniet daar dan maar van he.

Katten, heerlijke wezens die lekker doen wat ze zelf willen en bijna niet te dwingen zijn. Op je bed: De kat bepaald zelf wel welk plekje hij lekker vind om te liggen. Je kan proberen om de Floris bij je te laten liggen door iets lekkers neer te leggen waar hij op af komt. Als hij dan bij je is ff kroelen om het aangenaam te maken. Als Floris weg wilt gewoon weg laten gaan want dwingen werkt averechts. Als hij om 4 uur weg wilt van de kamer kan dat meerdere redenen hebben: Ik neem aan dat je een kattebak op je kamer hebt staan waar Floris zijn behoefte in kan doen? Anders zou dat al een reden kunnen zijn dat hij weg wilt. Als hij alleen weg wilt om naar je ouders te gaan moet je dat negeren. Kan een hele tijd duren maar uiteindelijk stopt Floris daarmee (is niet zeker, Kat kan dat heel lang volhouden) Je kan een kat veel leren maar het blijven eigenwijze beesten. Zelf heb ik 4 katten. Pas een nieuw bankstel en een handdoek voor de katten op de bank. Steeds consequent volhouden dat ze alleen op die handdoek mogen liggen en dat helpt.....zolang je erbij bent. Ben je ff weg gaan ze toch weer liggen waar ze willen. Zodra ik binnenkom stuur ik ze dan weeg naar de handdoek.

Misschien trek je overdag de kat te vaak naar je toe, daar krijgt hij dan een hekel aan. Een kat wil graag vrij zijn om te kiezen en als jij hem telkens naar je toe trekt voelt hij zich bij jou niet op zijn gemak. Als je langs hem loopt en je haalt hem even aan of je praat even tegen hem is dat goed, maar wacht altijd tot hij uit zichzelf bij je komt. Als hij overdag zich vrij voelt zal hij 's nachts zich ook bij je op zijn gemak voelen en waarschijnlijk vanzelf op je bed gaan liggen. Het zal wel een tijdje duren eer hij eroverheen is als je teveel beslag op hem hebt gelegd, maar op een dag komt hij echt uit zichzelf.

hoe houd is je kat? als hij ouder dan 10 is in mensen jaren. dan is hij al te oud om dat allemaal te doen maar als hij jonger is dan 2 kan hij het nog dee hij het wel dan kan hij het nu niet al hij 2 t/m 10 is daar tussen kan hij het maar als hij het zat is dan word hij heel boos en wilt hij het niet meer katten worden snel boos. ik zeg 1 ding til nooit een kat op. dan word je kat pas boos dan kan dan zit hij voorlopig één maand niet op je schoot enzo Toegevoegd na 4 minuten: maakt niet uit als je kat een half jaar ouder is het telt gewoon als 2jaar

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100