Ik heb een kat die regelmatig overgeeft. Wat zou een oorzaak kunnen zijn?

Ik ben al bij de dierenarts geweest, deze heeft haar helemaal onderzocht, er zat niets vast. Ze kreeg een spuitje en dit heeft een paar dagen geholpen. Ze krijgt gewoon brokjes (Royal Canin voor gesteriliseerde katen) en s'avonds eetlepel blikvoer). Ze eet wel vrij snel en als het kan ook van de huisgenoten (de andere 2 katten), maar dat deed ze altijd al (kat is ca. anderhalfjaar oud). Ze begint ca. 15 minuten na het eten met overgeven.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

is er ook bloedonderzoek gedaan, met name naar de nierfunctie? nierpatientjes geven vaak over. het snelle schrokken zou ook een oorzaak kunnen zijn. je zou de brokjes (deels) kunnen verstoppen. dat houdt de kat mentaal scherp, en gaat ook het schrokken tegen. verder kan je de brokjes aanbieden in een platte schaal, vermengd met knikkers. hier is geen gevaar bij, en de kat moet ook zo werken om de brokjes binnen te krijgen. succes!

Katten willen nog wel eens te snel eten en dan gaan ze daardoor overgeven je kan proberen kleine beetjes te geven ipv in 1 keer alles te geven en er voor zorgen dat ze het voer van de andere katten niet opeet en eventueel kijken of de kat het met ander voer niet heb het overgeven want mischien kan ze er niet tegen het voer dat wat ze nu krijgt

Probeer eens blikjes met een echte goede voedingswaarde. Een van mijn katten had ook last van dat verschijnsel omdat ze te snel haar eten verorberde. Veel kattenvoeders bevatten weinig voedingswaarden waardoor de kat, ondanks het goede droogvoer, het eten te snel naar binnen schrokt en de maag dat niet kan verwerken. Tweede optie: geef de kat eten op een plek waar ze ongestoord kan eten zonder dat er andere katten op de loer liggen. Ook daarom kan een kat veel te snel zijn eten naar binnen willen werken. Het zijn maar een paar tips door bevindingen uit mijn eigen situatie. Toegevoegd na 2 minuten: Als aanvulling: ze gaan zo snel schrokken omdat blikvoer met weinig voedingswaarde er voor zorgt dat de kat snel weer honger heeft en dus de volgende maaltijd naar binnen schrokt. Ik las mijn antwoord terug en dacht: "Dat kan iets samenhangender:-)".

Je zou eens ander voer moeten proberen. Ik heb 2 katten, waarvan de ene snel overgeeft als ze "fout" voer krijgt. Je moet zelf even uitvogelen welk voedsel ze 't beste verdraagt. Toegevoegd na 53 seconden: Vooral blikvoer is spul wat overgeverig werkt. Ik ben totaal op droogvoer overgegaan, wat beter gaat.

onze 2 ragdolls deden ook veel overgeven in het begin. We hebben ze toen overgezet op royal canin sensitivity control. Dat heeft prima gewerkt. Nu geven ze bijna nooit meer over. Ik geef toe, het is best prijzig voer maar ja... elke dag een paar x kots ruimen is voor mijn maag ook niet goed ;).

wij hebben ook een kat die ook bijna elke dag over gaf . hij is daardoor veel te mager. en was nooit echt vrolijk. we hadden echt alles probeert . elke brokken en zijn heel vaak naar de dieren arts geweest. maar die zij dat hij zo goed als gezond was... maar nu ,naar bijna 4 jaar is hij eindelijk gestopt. we hebben niet veel veranderd aan zijn eetpatroon. behalve dat we hem nu een helen kleine schep duren brokken door de goed kopen brokken mengen. hij zit nu eindelijk lekker in zijn vel en word weer wat dikker. dus ik denk dat je gewoon moet af wachten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100