Wat is er te doen tegen het ruien van een hond?

Als mijn vriendin op bezoek komt met haar Golden Retriever, ligt gans mijn huis vol haartjes, die overal blijven aan kleven. Is hier wat aan te doen?

Toegevoegd na 46 seconden:
De hond is 1 jaar oud en het probleem is er altijd in even erg mate.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Tegen normale rui is niets te doen, omdat het in bepaalde jaargetijden een terugkerend verschijnsel is. Wel is bekend, dat je rui kan activeren door de hond iedere dag te borstelen. Dat verergert de rui. Een langharige hond met dubbele vacht zoals de golden retriever, moet wel gekamd worden, maar alleen in de ruiperiode geborsteld. Bij constant borstelen krijg je een rui die het hele jaar duurt, ongeacht het seizoen. De rui kan wel verergeren door ziekten en andere soorten slechte weerstand, zoals overmatige stress. In dat geval moet de hond worden nagezien door de dierenarts en/of betere voeding krijgen. Je kan je vriendin vragen de hond te kammen voordat ze naar je toe komt. Dat scheelt misschien een beetje. (Niet borstelen dus.) Ze kan ook met een vochtige handdoek de losse haren die in de vacht zijn blijven hangen, verwijderen, voordat ze naar je toekomt. Een mogelijkheid is nog, het kussen van de hond mee te nemen en de hond in de hal te laten liggen en niet in de huiskamer te laten.Verder is er weinig aan te doen.

Kaalscheren. Nee aan ruien is niets te doen, zorg dat de hond niet in je hele huis rond kan lopen, of vraag je vriendin de hond thuis te laten

Helemaal wegkrijgen zul je niet, maar wat schapenvet door het eten, verminderd het wel flink, de hond vindt het nog lekker ook. Verder regelmatig een bezoek aan de trimmer.... Die verwijderd de dubbele vacht en losse haren. Iedere hond zou regelmatig naar de trimmer moeten, dat scheelt enorm. Ook de hond regelmatig laten zwemmen scheelt. Kortom, er zijn wel wat mogelijkheden, maar allemaal bedoeld om te verminderen... Sterkte..

Op internet vind je een kam genaamd, Furminator, het vermindert het haaruitval van de hond en helpt echt! Ze zijn rond de 30 tot 50 euro. Ligt eraan welke maat je moet hebben ;) succes!

Bronnen:
http://www.petsplace.nl/Open-Catalogue/Hon...

honden die binnen leven verharen het hele jaar door, dus dat kan wel kloppen. (al zijn er bij bepaalde vachten wel pieken wat betreft het verharen) de ondervacht is het grootste probleem bij het wisselen van de vacht, maar de dekharen kruipen overal in: deze komen helaas ook los. ik lees dat de hond en je vriendin 1 zijn, maar je kan haar wel zeggen dat ze zelf ook even een bijdrage kan doen wat betreft het verharen lijkt me (wel tactisch uiteraard) ;-) zie reactie onder het antwoord van de furminator over het verwijderen van los haar en deels van de ondervacht (onderwol) wat ze ook kan doen is haar hond laten ontwollen. dan halen ze de ondervacht weg en dat scheelt al een hele boel. verder is regelmatig borstelen van belang. ze kan bij een trimsalon vragen welke kam of borstel ze het beste kan gebruiken (in de dierenwinkel smeren ze vaak van alles en nog wat aan. zo hebt je al snel een hele collectie waar je geen hol aan hebt) haar wat blijft kleven kan je verwijderen met een rubberborstel, natte zeem, een pluizenborstel, of plakband wat je om je hand doet. er zijn ook plakrollers maar zelf vind ik deze helemaal niet prettig. tot zover je vraag.... maar ik las ook dat de hond denkt dat ie een mol of tuinman/vrouw is. kijk, dat je vriendin een hond heeft en er gek mee is dat is natuurlijk heel fijn voor haar, maar zie het als een kind. #regels, opvoeding en grenzen stellen# de hond (en wellicht je vriendin?) moet de kans krijgen dit zich eigen te maken. hier heeft de hond jullie alle 2 voor nodig, dus zorg dat je naar elkaar duidelijk hebt wat wel en niet kan, en bepaald vooraf wat jullie gaan doen bij ongewenst gedrag. voorkom dat jij de boeman wordt (mopperen op de hond, vriendin narrig, hond komt tussen jullie te staan etc) (verder in reactie)

Bronnen:
http://home.scarlet.be/dieren.kliniek/medi...

Tegen het ruien zelf kun je denk ik weinig doen...maar tegen de haren is een plakbandroller heel handig. Die haal je over je broek/bank/etc....en alles is snel weer haarvrij. Ideaal. Je hebt ook rollers die je onder de kraan af moet spoelen, van die kleefrollers, maar die vind ik persoonlijk niet zo goed werken. Sterkte....in je strijd tegen de haren.

het uitwollen van de vacht

Bronnen:
stage bij een trimsalon

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100